POGODBA ZA DRUGI TIR BO JUTRI PODPISANA: Računajo, da bi dela stekla maja

Koper

Projektno podjetje 2TDK bo v sredo z izbranim izvajalcem podpisalo pogodbo za glavna dela na projektu drugi tir med Črnim Kalom in Koprom. Na razpisu je bil kot edini ponudnik izbran Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin. Ponudil je ceno 224,7 milijona evrov.

Družba 2TDK v sredo ob podpisu pogodbe pripravlja dogodek, na katerem bo slavnostni govornik minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

V 2TDK računajo, da bi dela na trenutno največjem infrastrukturnem projektu v državi stekla maja. Leta 2025 bo drugi tir Divača-Koper po zagotovilih generalnega direktorja 2TDK Pavla Hevke zgrajen, leto pozneje pa predan v uporabo.

Kolektorjev konzorcij je bil sicer izbran tudi za dela od Divače do Črnega Kala, a se je na odločitev pritožil neizbrani Strabag. Za ta sklop je bila cena limitirana na okoli 472 milijonov evrov, Kolektor CPG pa je v sodelovanju s turškima podjetjema oddal najugodnejšo v višini nekaj nad 403,6 milijona evrov, medtem ko je konzorcij avstrijskega Strabaga v sodelovanju z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir oddal ponudbo v vrednosti nekaj manj kot 463,5 milijona evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  31 .03. 2021 ob  13: 28
Kje sedaj Janša, ko je takrat tako zagovarjal dva tira, ne enega. Takrat je ropotal sto na uro, luzer.
Cazzimperio  |  30 .03. 2021 ob  12: 54
Ne vem če bo šlo, ker v maju začne deževati. 1.aneks na dež. 2.slano vodo. 3 volitve