POGLEJTE SI VIDEO: Kje, kdaj in kako koristiti turistične bone? (VIDEO)

Slovenija

Turistične bone bo mogoče koristiti od 19. junija, a je ob vsem skupaj nastalo nekaj zmede. Ne gre pozabiti, da je vlada pripravila tudi sankcije za tiste, ki bi poskušali bone zlorabiti. Do njih je upravičenih 2,05 milijona Slovencev, od tega je 1,7 milijona odraslih, ki prejmejo po 200 evrov in 350.000 mladoletnih, ki prejmejo po 50 evrov. Kje, kdaj in kako koristiti turistične bone, si poglejte v videu.

Koriščenje turističnih bonov bo nadzirala Finančna uprava RS (FURS). Njihov informacijski sistem bo povezan s knjigo gostov, ki se vodi pri policiji. Bone bo mogoče koristiti le pri ponudnikih nastanitev, ki so bili v poslovnem registru vpisani na dan razglasitve epidemije 13. marca letos.

Boni ne bodo podeljeni v fizični obliki, ampak bodo evidentirani v informacijskem sistemu Fursa. Stanje dobroimetja bodo uporabniki lahko preverili prek mobilne aplikacije Edavki. Vpogled bodo imeli tudi nastanitveni obrati, ki bodo sredstva, ki jih bo gost želel porabiti s svojega turističnega bona, rezervirali in zagotovili, da jih gost v vmesnem času ne bo porabil drugje. Ob odjavi se bodo sredstva odštela od dobroimetja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija