POGLED NA ŠTUDIJ SKOZI OČI ALUMNOV: Na koprski Fakulteti za management vabijo, da se v klub pridružijo novi člani

Koper

Na UP Fakulteti za management je v četrtek, 15. junija, v okviru projekta Zelena, digitalna in vključujoča UP (GDI UP) potekal sproščen pogovor z diplomanti UPFM, ko so na študij pogledali skozi oči ALUMNOV UPFM. Dogodek je moderiral prof. dr. Mitja Ruzzier, predstojnik Katedre za podjetništvo UPFM.

V Alumni klubu UP Fakultete za management se trudijo, da bodo kmalu medse sprejeli še več novih članov, ki bodo z njimi delili svoje karierne izkušnje. Alumni člani so del fakultete in pridobivanje slednjih je način ohranjanja povezave s preteklimi generacijami in njihovimi dosežki. To pripomore k ohranjanju tradicije, identitete in vrednot fakultete ter krepi občutek pripadnosti med člani. Zaradi svojih izkušenj lahko nudijo nasvete, delijo svoje karierne poti in pomagajo pri oblikovanju kariere drugih. To je lahko izjemno koristno za razvoj in rast ostalih študentov in fakultete.

Študij na UPFM ponuja priložnost za razvoj številnih veščin, ki so pomembne tako na strokovni kot tudi osebni ravni. To vključuje kritično razmišljanje, reševanje problemov, analitične sposobnosti, komunikacijske veščine in timsko delo. Med študijem se lahko vzpostavijo pomembne povezave s profesorji, sošolci in drugimi strokovnjaki na področju študija. Te povezave lahko koristijo pri iskanju zaposlitve, mentorstvu ali nadaljnjem strokovnem razvoju. Pomembno je, da se diplomanti zavedajo svojih kompetenc, jih samozavestno predstavijo in aktivno iščejo priložnosti za njihovo uporabo v delovnem okolju. S pravilno vključitvijo pridobljenih kompetenc lahko povečajo svojo zaposljivost in se razvijajo v svoji karieri.

Pogled na študij skozi oči ALUMNOV UP FM????‍????????‍???? ℹNa #UPFM je v četrtek, 15. junija 2023 v okviru projekta Zelena,...

Posted by UP Faculty of Management - UP Fakulteta za management on Petak, 16. juni 2023.

Udeleženci pogovora, Kristina Furlanič, diplomantka univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Management in študentka magistrskega študijskega programa druge stopnje Pravo za management, Mirza Hajdarević, diplomant magistrskega študijskega programa druge stopnje Management trajnostnega razvoja in Zlatko Gombar, diplomant visokošolskega strokovnega študijskega programa Management in diplomant magistrskega študijskega programa druge stopnje Politologija, so prejete kompetence v sklopu študija na UPFM prepoznali in jih povezali z zahtevami svojega delovnega okolja.

Diplomanti pa se zavedajo, da se delovna okolja nenehno spreminjajo, zato je pomembno, da ostanejo informirani o najnovejših trendih in razvoju v področju, kjer delujejo. Svoje znanje nenehno nadgrajujejo in spremljajo nove tehnologije, prakse ali metode dela, namreč zavedajo se, da jim bo slednje pomagalo pri konkurenčnosti in vključitvi pridobljenih kompetenc v sodobne delovne procese.

Med diskusijo se je postavilo tudi vprašanje o umetni inteligenci na delovnem mestu. Razumevanje in občutek negotovosti, ki jih diplomanti morda čutijo glede vloge umetne inteligence, sta povsem razumljiva namreč umetna inteligenca ima vse večji vpliv na delovne procese in mnoge naloge, ki so bile prej opravljene izključno s človeškim delom, lahko sedaj ter v prihodnosti prevzame umetna inteligenca. Ključno je, da diplomanti ostajajo prilagodljivi in se kontinuirano izobražujejo. Delovne vloge se bodo z razvojem umetne inteligence verjetno spreminjale, zato je pomembno, da se prilagajajo novim zahtevam.

Na študij so pogledali "za nazaj" in pri tem povedali, da so na UPFM pridobili znanje, veščine in kompetence, ki so jih lahko uporabili v svojem poklicnem življenju in počutili so se pripravljene na izzive, s katerimi so se srečali po končanem študiju. Udeleženci se prav tako pogosto spominjajo predavateljev in mentorjev, ki so imeli pomemben vpliv na njihovo izobraževanje. Kvaliteta in predanost predavateljev ter njihova sposobnost spodbujanja in navdihovanja študentov so zanje ključni dejavniki, ki so oblikovali pogled na njihov študij. Pozitivne izkušnje s profesorji in mentorji so pustili trajen vtis in jim omogočili dragocene vire znanja in navdiha.

Pogled na študij skozi oči alumnov je zelo koristen, saj predstavlja perspektivo tistih, ki so že zaključili svojo izobraževalno pot in pridobili izkušnje v resničnem svetu.

Ste zaključili UP FM pa še niste član Alumni kluba? Ali ste morda zaključili že pred kar nekaj leti, ne prejemate novičnika ali informacij s strani UP FM, pa bi jih želeli? Prijavite se tukaj.

Težko najdete čas za študij ob delovnih obveznostih? Ali kdaj dvomite o svoji odločitvi, da boste uspeli usklajevati delo, študij ter družinske obveznosti? Prilagajanje delovnih obveznosti s študijem je postalo zelo enostavno – kako? Na UPFM organizacija študija to omogoča.

Več o magistrskih študijskih programih.