PODROBNOSTI ZAPLETENEGA REŠEVANJA V STRUNJANU: Po 15-metrskem padcu obtičala med dvema skalama

Kronika

V nedeljo smo poročali o nesreči, ki se je okoli 13.30 zgodila v Strunjanu. Ženska je padla s klifa in se poškodovala, je na svoji spletni strani zapisala Uprava RS za zaščito in reševanje. Po besedah vodje intervencije koprskih gasilcev Nikole Rivića, se je ponesrečila slovaška državljanka, stara med 25 in 30 let, ki je najverjetneje zdrsnila s sprehajalne poti, padla 12 do 15 metrov v globino in obtičala med dvema skalama.

Do nesreče je prišlo včeraj okoli 13.30 v Strunjanu. Mlajši ženski, stari med 25 in 30 let, je najverjetneje med sprehajanjem po sprehajalni poti krajinskega parka zdrsnilo s klifa. Padla je 12 do 15 metrov v globino, na divjo plažo, priljubljeno predvsem med nudisti.

Na 112 je poklicala naključna mimoidoča, ki se je po divji plaži sprehajala z možem in psom. Na kraj dogodka so iz smeri strunjanske plaže peš prihiteli gasilci, dva reševalca in zdravnik. Ponesrečenko so našli ujeto med dvema skalama, v pol sedečem položaju. Po Rivićevih besedah je lahko premikala noge, razen odrgnin na boku pa ni imela vidnih resnejših poškodb. Bila je pri zavesti, z njimi se je lahko normalno pogovarjala.

Ponesrečenko so imoblizirali, jo naložili na nosila ter odnesli do približno 600 metrov oddaljene plaže in ambulantnega vozila, pri čemer so morali en del prehoditi po morju. Reševalci so Slovakinjo nato odpeljali na nadaljnji pregled v izolsko bolnišnico. Celotna intervencija je trajala približno eno uro.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija