PODROBNOSTI TRČENJA S POLICIJSKIM VOZILOM NA PRIMORKI: Voznik pod vplivom mamil

Kronika

Včeraj smo poročali, da so policisti zaradi nezanesljive vožnje na priključku Brezovica v smeri Vrhnike ustavili 38-letnika v osebnem vozilu brez registrskih tablic, a je ta nato s kraja takoj odpeljal. Policista sta mu sledila, voznik pa je nato na avtocesti zapeljal v nasprotno smer in trčil v policijski avto. Voznik je bil pod vplivom drog, so sporočili s policije.

Fotografija je simbolična.

Voznik osebnega avtomobila je s kraja, kjer sta ga policista v ponedeljek ustavila, odpeljal še preden sta izvedla postopek. Zapeljala sta za njim, ob zastoju na avtocesti pa na odstavni pas. Takrat je v nasprotno smer po odstavnem pasu proti policijskem vozilu pripeljal voznik. Da bi preprečila trčenje, sta policista zapeljala na travnato površino ob avtocesti, a je kljub temu prišlo do trčenja, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policista sta se ob tem lažje poškodovala, zato so ju odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Voznik avtomobila v trčenju ni bil poškodovan, policisti pa so ga pridržali. Opravil je hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven, odredili pa so mu tudi strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti drog v krvi.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljane.

Novomeški policisti so ponoči obravnavali 36-letnika, ki je z avtomobilom višjega cenovnega razreda divjal po Novem mestu. Ko so ga želeli ustaviti, njihovih ukazov ni upošteval, vožnjo pa je še pospešil. Nazadnje je ustavil in skušal pobegniti peš, a je padel in se poškodoval ter pristal v bolnišnici, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so 36-letnika zaznali med nadzorom prometa v Novem mestu, o njegovem divjanju skozi mesto so jih obvestili tudi občani. Policista sta zapeljala za njim in ga skušala ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, a njunih znakov ni upošteval in je vožnjo še pospešil.

S ceste je zapeljal na makadamsko pot in vožnjo nadaljeval po travniku. Ko je pripeljal do zapornice pri šoli, je ponovno sunkovito speljal, trčil v zapornico in nadaljeval z vožnjo do Ulice Slavka Gruma, kjer je na parkirnem prostoru avtomobil ustavil in poskušal pobegniti peš. Med begom je padel in se poškodoval. Policista sta ga zadržala in poklicala reševalce, ki so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Ker je 36-letnik kazal očitne znake alkoholiziranosti, so zoper njega odredili strokovni pregled, izdali mu bodo tudi plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija