PODROBNOSTI TRAGEDIJE NA SNEMANJU: To je ženska, ki jo je ustrelil Alec Baldwin

Kronika

Ameriški igralec Alec Baldwin je na snemanju filma v četrtek ubil snemalko Halyno Hutchins in ranil režiserja Joela Souzo. Kot je sporočila policija, je Baldwin streljal iz pištole rekvizita. Incident se je zgodil na snemanju filma Rust v ameriški zvezni državi Nova Mehika, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Urad šerifa potrjuje, da sta bili dve osebi na snemanju filma Rust ustreljeni. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) in režiser Joel Souza (48) sta bila ustreljena, ko je producent in igralec Alec Baldwin (68) izstrelil naboj iz rekvizita," navaja sporočilo policije okrožja Santa Fe.

Hutchinsovo so s helikopterjem prepeljali v univerzitetno bolnišnico Nove Mehike, kjer pa so jo kasneje razglasili za mrtvo. Souza so reševalci odpeljali v bližnji zdravstveni center Christus St. Vincent.

Halyna Hutchins

Halyna Hutchins je bila snemalka iz Los Angelesa, ki je leta 2015 diplomirala na konservatoriju AFI in od tedaj nanizala več uspešnih projektov. Leta 2019 je bila izbrana za eno izmed vzhajajočih filmskih zvezd v ZDA.

Sodelovala je pri akcijskem filmu Archenemy Adama Egypta Mortimerja, v glavni vlogi z Joejem Manganiellom, premierno pa so ga predvajali na Beyond Festu 2020. Film je bil na mednarodnem filmskem festivalu Sitges nominiran za najboljši film.

Halyna je sicer Ukrajinka, ki je odraščala v sovjetski vojaški bazi. Diplomirala je iz mednarodnega novinarstva na Kijevski nacionalni univerzi v Ukrajini, pred tem pa je delala kot raziskovalna novinarka v britanski dokumentarni produkciji v Evropi.

Preiskava poteka in Baldwina so že zaslišali preiskovalci. "Podal je izjave in odgovarjal na njihova vprašanja. Prišel je prostovoljno in po zaslišanjih zapustil poslopje. Proti njemu niso bile vložene nobene obtožbe in nihče ni bil aretiran," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še pojasnil tiskovni predstavnik šerifa Santa Feja Juan Rios.

Lokalni časnik je medtem objavil fotografije vidno pretresenega Baldwina na parkirišču na prizorišču snemanja. Igralec naj bi po pisanju časnika po zaslišanju jokal.

Tiskovni predstavnik produkcijske hiše je za Hollywood Reporter povedal, da je nesreča povezana s streli iz pištole rekvizita s slepimi naboji.

Alec Baldwin fired prop gun that killed cinematographer, injured director on Santa Fe set

Authorities have confirmed Alec Baldwin fired the prop gun that killed "Rust" cinematographer Halyna Hutchins and injured director Joel Souza. FULL STORY: http://kob.fyi/dj338

Objavil/a KOB 4 dne Četrtek, 21. oktober 2021

V filmu Rust Baldwin igra bandita Harlanda Rusta, za katerim je zaradi umora razpisana nagrada. Skupaj s 13-letnim vnukom mora bežati pred roko pravice in pred t. i. lovci na glave. V filmu med drugim igrajo še Frances Fisher, Jensen Ackles, Brady Noon in Travis Fimmel.

Pravila glede uporabe rekvizitov orožja na filmskih snemanjih so sicer po pisanju AFP zelo stroga, a do podobnih nesreč je v preteklosti že prišlo. Najbolj je odmeval dogodek, ko je Brandon Lee, sin legende borilnih veščin Brucea Leeja, med snemanjem filma Vran (The Crow) umrl, potem ko je bil ustreljen s pištolo, v kateri naj bi bili slepi naboji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  22 .10. 2021 ob  18: 43
pa kaj pred snemanjem ne preverijo pištolejQuery112300026861557019213222_1634920905862?????