PODROBNOSTI 'STOJEČEGA' VOZILA V PREDORU DEKANI: Voznik je izstopil iz vozila in storil to! (FOTO)

Koper

Sinoči, 4. julija, okoli 19. ure zvečer naj bi prišlo do potencialno zelo nevarnega početja v predoru Dekani. Po naših informacijah je neznani voznik sredi tunela svoje vozilo ustavil, izstopil in se sprehajal okrog. Na DARS-u so za naš portal potrdili navedbe bralke in posredovali več podrobnosti.

Kot nas je obvestila bralka, je voznik osebnega avtomobila svoje vozilo iz neznanega razloga ustavil, nato pa iz njega izstopil. Po poročanju očividke, se je omenjeni moški sprehajal okrog svojega vozila. Na ta način naj bi resno oviral promet, priča bralka. "Nato se je usedel v avto in zapeljal naprej proti Kozini, kot da ni bilo nič," nam je še opisala situacijo. Kot pojasnjuje, na srečo ni prišlo do naleta, a je bila situacija po njeni oceni izredno nevarna.

Dogodek potrdili tudi na DARS-u

Za več informacij o dogodku smo se obrnii na DARS, kjer so za naš portal povedali, da je bilo na približno polovici predora ob 19.31 zaznano zaustavljeno vozilo na voznem pasu. Sledilo je aktiviranje signalizacije, nadzorniki prometa iz pristojnega Regionalnega nadzornega centra Kozina so skladno s področnim protokolom obvestili tudi intervencijske službeOb 19.33 je bilo izrednega dogodka konec - voznik je vozilo odpeljal iz predora. O tem so bile takoj obveščene intervencijske službe.

Kot so nas obvestili z DARS-a, naj bi voznik iz vozila izstopil, da je natočil gorivo ter nato odpeljal. S takšnim početjem po nepotrebnem ogrožamo varnost v prometu, sploh v predorih, kjer ob okvari vozila ipd. veljajo posebna pravila.

Kako ravnati v takšnih primerih?

V primeru, da se v predoru znajdete v podobni kočljivi situaciji, na DARS-u svetujejo, da vklopite vse štiri utripalke, ostanete pozorni na prometno signalizacijo, vzdržujete varnostno razdaljo, ne glede na to, ali se kolona premika počasi ali stoji. Če se kolona ustavi, zapeljite ob skrajni desni rob vozišča in ugasnite motor. Upoštevajte navodila upravljavca predora na frekvenci Vala 202 (88.5, 90.0, 91.8, 92.9, 94.1, 96.4) ali prek zvočnikov v predoru. Upoštevajte prometno signalizacijo in nikoli ne zapuščajte vozila po nepotrebnem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  05 .07. 2021 ob  11: 12
14
Kaj so delali nadzorniki DARS-a? So reagirali ali spali?