PODROBNOSTI SOBOTNE NESREČE: Motorist se je večkrat prevrnil in obležal na travi

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 123 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 387 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij.

V soboto ob 13.39 je na cesti pri vasi Liplje padel motorist. 49-letni Logatčan je vozil od Logatca proti Postojni. Ko je pripeljal izven naselja Liplje, je pri izhodu iz levega ovinka zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v desno, kjer je oplazil kovinsko varnostno ograjo. Z vožnjo je uspel nadaljevati, vendar je spet izgubil oblast nad vozilom in zapeljal levo preko brežine na travnik, kjer se večkrat prevrnil, zatem pa obležal na travi. Reševalci so ga na kraju oskrbeli in takoj odpeljali s helikopterjem v UKC Ljubljana.

V Jagodju so policisti v petek ustavili 47-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je preteklo vozniško dovoljenje (zaradi neopravljenega zdravniškega pregleda). Sledi ji obdolžilni predlog.

V soboto ob 1.55 so policisti v Šembijah ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,81 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 2.30 pa so v Pivki ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 0,46 mg/l. Ker gre za mladega voznika, mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih.

Včeraj popoldan so v Seči ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,73 mg/l, poleg tega voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Kraje in vlomi

V Luciji je v petek nekdo vstopil v prostore zaposlenih ene od prodajaln. Iz tam odložene torbice je ukradel denarnico z bančnimi karticami. Denarnico je kasneje odvrgel.

V soboto je v Postojni nekdo iz osebnega avtomobila ukradel torbo z denarnico in dokumenti lastnice.

V Hrvatinih je bilo v nedeljo najdeno zapuščeno motorno kolo HONDA PCX, ki je bilo ukradeno v Trstu. Zbiranje informacij še poteka.

Ilegalne migracije

Na območju Podgorja so policisti obravnavali tri ilegalne migrante, dva državljana Maroka in enega državljana Alžirije, na Sočergi dva državljana Tunizije in državljana Sirije, v bližini Račic pa šest državljanov Pakistana, dva državljana Bangladeša in dva državljana Afganistana. V Podgradu so obravnavali državljana Afganistana, pri Prešnici pa državljana Afganistana. Postopki pa še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija