PODROBNOSTI PETKOVE HUDE NESREČE MED TEKMO: 55-letnik padel z 10 metrov višine

Kronika

Kot smo že poročali, je v petek prišlo do hude nesreče nemškega letalca z zmajem na območju Šmihela pri Novi Gorici, ki je trčil v električni daljnovod nasproti tamkajšnjega kampa. Po prvih podatkih je 55-letni Nemec okoli 15. ure poletel z zmajem znamke Icaro z vzletišča v bližini kraja Trnovo, in sicer v okviru organiziranega tekmovanja prostoletečih jadralnih zmajev.

Kot so zapisali na PU Nova Gorica, med vzletom in letom ni imel težav, pri pristanku na višini okoli 20 metrov pa je iz neznanega vzroka izgubil oblast nad zmajem in se pri tem zaletel v dva fazna vodnika električnega daljnovoda Nova Gorica – Ajdovščina ter z višine približno desetih metrov padel na tla. Pri trku je zmaj v celoti pogorel, 55-letni letalec iz Nemčije pa je bil pri tem hudo poškodovan in je bil v življenjski nevarnosti.

Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ekipa gorskih reševalcev, nato pa so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na kraju so pomoč reševalcem in policistom nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. O dogodku je policija poleg pravosodnih organov obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov, po zaključku preiskave pa bo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestila novogoriško državno tožilstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija