PODROBNOSTI PADCA KOSIJA NA SMUKU: Pri 120 km na uro prebil tri sloje zaščitnih mrež in nepremično obležal (VIDEO)

Kronika

Iz Bormia prihajajo slabe novice za slovenski smukaški tabor. Klemen Kosi je grdo padel na smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev na progi Stelvio. Mariborčan je na enem od zavojev pri veliki hitrosti nagnilo na desno stran, izgubil je ravnotežje ter ga je s hrbtom vrglo v zaščitne mreže. Te je prebil in je nepremično obležal na trebuhu.

Kosiju, ki je zelo dobro začel sezono z devetim in 15. mestom na superveleslalomu in smuku v Beaver Creeku, je trenutek nepazljivosti na zahtevni in ledeni progi odnesel vrhunsko uvrstitev. Kosi, ki je bil od Slovencev najbolj konkurenčen na obeh treningih, je imel do padca zelo dober čas. Nato ga je v spodnjem delu proge v enem od zavojev pri veliki hitrosti, ta naj bi znašala vsaj 120 km na uro, nagnilo na desno stran, izgubil je ravnotežje ter ga je s hrbtom vrglo v zaščitne mreže. Prebil je tri sloje zaščitnih mrež, ki so postavljene ob progi, in nepremično obležal na trebuhu.

Padec je bil tako hud, da je sedemindvajsetletni član smučarskega kluba ASK Branik Maribor za nekaj trenutkov izgubil zavest. Tekma je bila za 20 minut prekinjena.

SZS: Kosijevo stanje je vzpodbudno, je pri zavesti in normalno odgovarja na vprašanja

Kosija so s prizorišča tekme s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v bližnji Sondrio, kjer je njegovo stanje vzpodbudno, so po padcu slovenskega smukača sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Njegovo trenutno stanje je vzpodbudno, je pri zavesti in normalno odgovarja na vprašanja, premika roke in noge, ima pa bolečine v vratu in odrgnine na obrazu, je sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri slovenski krovni smučarski organizaciji. Smučarska zveza bo informacije o stanju smučarja posredovala, ko bodo opravljeni vsi pregledi in slikanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija