PODROBNOSTI NESREČE NA VIPAVSKI HITRI CESTI: Kaj je pokazal alkotest?

Kronika

Danes, 5. avgusta, nekaj minut po polnoči, so bili novogoriški policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije s pobegom na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Ajdovščino in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo.

Fotografija je simbolična.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je voznica avtomobila peljala po hitri cesti iz Vipave proti Ajdovščini. Pri naselju Zemono jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo z vozilom zaneslo v desno, kjer je trčila v varnostno ograjo, vozilo se je ustavilo izven vozišča približno 80 metrov stran od prve točke trčenja. Po prihodu policistov, reševalcev in tamkajšnjih gasilcev voznice ni bilo na kraju nesreče in je bila kasneje izsledena na makadamski cesti pod naseljem Žapuže.

V nadaljevanju postopka je bil mlajši voznici odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola. Predvidoma lažje poškodovana povzročiteljica je bila kasneje odpeljana na dodatni pregled v šempetrsko bolnišnico. Zaradi odgovornosti za storitev več prekrškov Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, vožnja pod vplivom alkohola in pobeg s kraja prometne nezgode) bo zoper povzročiteljico podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija