PODROBNOSTI NESREČE MED RIBNICO IN DIVAČO: Preminuli tovornjakar prevažal utekočinjen naftni plin

Kronika

V petek pozno popoldan smo bili s strani Policijske uprave (PU) Koper obveščeni, da je v prometni nesreči na cesti med Ribnico in Divačo, v kraju Buje, umrl voznik tovornega vozila. Več informacij nam policija še ni razkrila, je pa tragična nesreča nekoliko podrobneje opisana na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Fotografija je simbolična. 

Do prometne nesreče pri naselju Buje v občini Pivka je prišlo nekaj minut po 17. uri. Tovorno vozilo, ki je prevažalo utekočinjen naftni plin, je zletelo s ceste, se prevrnilo in trčilo v drevo.

Gasilci PGD Postojna in Pivka so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, cisterno pregledali in opravili meritve plinov, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom iz kabine vozila rešili preminulega voznika ter ga s pomočjo vrvne tehnike prenesli do ceste.

Ekipa Istrabenz Plini je hotela prečrpati plin iz cisterne, vendar zaradi položaja tovornega vozila to ni bilo možno. S prečrpavanjem in odstranjevanjem tovornega vozila bodo nadaljevali danes. Cesta je zaradi odstranjevanja posledic še vedno zaprta.

Pokojnika je prevzela pogrebna služba, obveščene pa so bile vse pristojne službe, še poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija