PODROBNOSTI GROZLJIVEGA TRČENJA NA GORENJKI: Iz avtobusa rešili 28 ljudi, po prvih podatkih ena oseba poškodovana (FOTO, VIDEO)

Kronika

Posledice prometne nesreče na gorenjski avtocesti so odstranjene, promet pa je sproščen v obe smeri. Zastoji še nastajajo med Šmartnim in Vodicami proti Jesenicam. Po tem ko so tam zgodaj zjutraj trčila tri vozila, dva tovornjaka s priklopnikoma in avtobus s potniki, je bila gorenjska avtocesta dlje časa v celoti zaprta, na vzporednih cestah pa so nastajali zastoji. Več o prometni nesreči bodo na PU Kranj povedali v izjavi za javnost ob 10.30.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je eno tovorno vozilo zaradi nesreče obstalo prečno na avtocesto, drugo tovorno vozilo in avtobus pa sta prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocesto. Po prvih podatkih je poškodovana ena oseba.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so v nesreči na gorenjski avtocesti pred izvozom Brnik, ki se je zgodila nekaj pred 1. uro zjutraj, posredovali gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj in Gasilske brigade Ljubljana. Prometno in požarno so zavarovali kraj nesreče ter s tehničnim posegom iz avtobusa rešili 26 potnikov in dva voznika. Civilna zaščita Občine Šenčur je za vse zagotovila topel prostor, v katerem so počakali na nadomestni avtobus.

Gasilci so poskrbeli tudi za razsvetljavo nesreče, sanirali razlitje večje količine goriva po cestišču in nudili pomoč pri delu kranjskim ter ljubljanskim reševalcem nujne medicinske pomoči in policiji.

????️Proti Ljubljani gre promet že dveh pasovih. Odprta sta vozni in odstavni pas. Prehitevalni je zaprt. ????Ne firbcajte,...

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Monday, January 20, 2020

Na PU Kranj voznike pozivajo k upoštevanju prometnih pravil, predvsem na hitrost in varnostno razdaljo. Udeleženci naj pri vožnji mimo kraja nesreče ne ovirajo prometa in naj se ukvarjajo z vožnjo, so še zapisali.

Nočna nesreča na avtocesti

ℹ️Zato???? je pri Brniku ❌????zaprta gorenjska avtocesta proti Jesenicam in prehitevalni pas proti Ljubljani. Odstranjevanje posledic bo trajalo še vsaj 2-3 ure ali več. ????Nastal večji zastoj, prosimo previdno.

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Monday, January 20, 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija