PODRAŽITEV VRTCEV V ANKARANU: Kljub skoraj 30-odstotnemu dvigu cen, trdijo da so "najcenejši" na Obali

Ankaran

Potem ko smo včeraj objavili novico o podražitvi vrtcev, ki je bila objavljena na spletni strani Občine Ankaran 29. marca, so iz kabineta župana Gregorja Strmčnika danes medijem poslali sporočilo za javnost, v katerem zatrjujejo, da so kljub podražitvam vrtci v Ankaranu najcenejši v primerjavi z ostalimi istrskimi občinami.

Kot smo poročali, je občinski svet ankaranske občine na svoji seji 28. marca določil nove cene programov predšolske vzgoje v Vrtcu Ankaran. Kot zatrjujejo v kabinetu župana Gregorja Strmčnika, bodo, kljub temu da je dvig cen programov skoraj 29-odstoten, občani "zaradi visokih popustov" po novem plačevali zgolj od 8,5 do 15 odstotkov več za 1. starostno obdobje in od 11 do 15 odstotkov več za 2. starostno obdobje.

Kot so zapisali, so kljub občutni podražitvi v Ankaranu "cene vrtca za občane v primerjavi z ostalimi tremi istrskimi občinami najugodnejše". Nova cena dnevnega programa v Vrtcu Ankaran bo odslej 680 evrov (doslej 528 evrov) za 1. starostno obdobje in 505 evrov (doslej 393 evrov) za 2. starostno obdobje.

Pojasnjujejo tudi, da je občina, da bi zmanjšala finančno breme staršev, določila visoke progresivne popuste. Za program 1. starostnega obdobja velja za občane iz 2. do 4. dohodkovnega razreda 20-odstotni popust, za občane z višjimi dohodki pa 15-odstotni popust. Podobno velja za program 2. starostnega obdobja, le da so tu starši iz nižjih dohodkovnih razredov upravičeni do 18-odstotnega popusta. Popusti so predvideni tudi za občane, ki imajo otroke vpisane v ankaransko enoto vrtca Delfino Blu; za 1. starostno obdobje 15- do 20-odstotni, za 2. starostno obdobje pa 18- do 20-odstotni popust.

"Ob tem ne gre spregledati, da se poleg razlike med ceno programa in zneskom, ki ga po odločbi centra za socialno delo plačajo starši, iz občinskega proračuna financirajo tudi dodatni stroški, ki niso všteti v ceno programa," so še zapisali v sporočilu za javnost. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  04 .04. 2024 ob  09: 01
Predlagam, da naredite primerjavo dejanskega zneska ,ki ga starši plačujejo po občinah , da bomo imeli primerljive in točne podatke, ne pa neko natolcevanje in ugibanje kvazi novinarjev!