PODPORNIK TRUMPA PRESENETIL Z IZJAVO: Pravosodni minister ZDA ne vidi dokazov o volilnih prevarah

Slovenija

Pravosodni minister ZDA Bill Barr je v pogovoru za tiskovno agencijo AP dejal, da ministrstvo doslej ni našlo nobenih dokazov o kakšnih večjih volilnih prevarah, ki bi lahko spremenili izid volitev, na katerih je demokrat Joe Biden v tekmi za predsednika ZDA premagal republikanca Donalda Trumpa.

Izjava pravosodnega ministra ZDA je presenetljivo odkrita in poštena glede na to, da je Bill Barr doslej zagovarjal in ščitil predsednika ZDA Trumpa in zato, ker je tudi sam pred volitvami tako kot Trump svaril, da bodo volitve po pošti pripeljale do velikih težav. "Do danes nismo videli prevar na taki ravni, da bi lahko vplivale na izid volitev," je dejal Barr.

Dodal je, da so volitve pregledali člani ministrstva za pravosodje in ministrstva za domovinsko varnost in niso odkrili ničesar. Na volitvah je s prednostjo več kot šestih milijonov glasov zmagal Biden, Trump pa poraza ne priznava in govori o prevarah, zahteva ponovna štetja glasov po državah in vlaga tožbe. Za zmago je bilo potrebno po posameznih državah zbrati skupaj 270 elektorskih glasov, Biden jih je osvojil 306, vse ključne države pa so doslej potrdile volilne izide. Biden bo položaj prevzel 20. januarja 2021.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija