PODALJŠAN URNIK MNOŽIČNEGA TESTIRANJA V KOPRU: Kljub velikemu povpraševanju naročanje ni potrebno

Koper

Mestna občina Koper sporoča, da bo urnik dodatnega množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi daljši od prvotno predvidenega. Zaradi velikega zanimanja bo MOK testiranje organizirala naslednja dva konca tedna, brise pa bodo tako v soboto kot tudi v nedeljo odvzemali med 9. in 17. uro na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki.

Dodatni termini hitrega testiranja pa bodo zagotovljeni tudi ta konec tedna, in sicer v soboto in nedeljo, med 9. in 17. uro, na vstopni Covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki. Testiranje je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročilo pa ni potrebno. Izvajal ga bo zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana.

Kot izhaja iz sporočila za javnost MOK, se lahko občanke in občani na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument in upoštevati vse trenutno veljavne ukrepe, torej nositi obrazno masko in spoštovati varnostno razdaljo.

Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Med tednom tovrstno testiranje izvajajo v Zdravstvenem domu Koper. Brise odvzemajo na vstopni Covid točki, od ponedeljka do petka, med 13. in 17. uro. Na testiranje se je sicer treba predhodno naročiti na številko +386 (0)70 468 873 (ob delavnikih med 8. in 10. uro) oziroma prek spletnega obrazca na strani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ivan Janez Pretnar |  20 .02. 2021 ob  15: 50
BOSANSKI SEV IZ KOPARA
Ivan Janez Pretnar |  20 .02. 2021 ob  15: 50
Dragi udeleženci, tudi danes Koper na samem vrhu po prenosu okužb. Res ste carji.