POD ŠTANJELOM MEDVEDKA NAPADLA LOVCA: 49-letnik se zdravi v šempetrski bolnišnici (FOTO)

Kronika

Včeraj popoldne se je po Krasu naglo razširila vest, da je prišlo na območju Kodretov pod Štanjelom do napada medveda in da je 49-letni lovec končal v šempetrski bolnišnici. Medved naj bi nenadoma planil iz goščave in napadel, medtem ko sta z drugim 46-letnim lovcem stala na stojišču. Drugi lovec je žival ustrelil. Kot so danes sporočili iz koprske policijske uprave, je šlo za medvedko.

Po družbenih omrežjih so med Kraševci včeraj zaokrožile fotografije medveda, ki je napadel nad Kodreti. Foto: Facebook

Lovska družina (LD) Štanjel je včeraj skupaj z LD Dutovlje organizirala skupinski lov na divje prašiče in jelenjad. Okoli poldneva je iz goščave nenadoma pritekla medvedka in napadla 49-letnega lovca. Ugriznila ga je v roko in s šapo udarjala po trebuhu, lovec pa je utrpel tudi poškodbe glave. Prepeljan je bil v šempetrsko bolnišnico in kot so danes sporočili iz PU Koper, ni v življenjski nevarnosti.

Napad se je zgodil na hribu Lukovnik nad vasjo Kodreti. Na srečo se je njegov 46-letni lovski kolega, ki je stal v bližini, hitro odzval in ustrelil medvedko. Imela naj bi okoli 15 let, tehtala naj bi 250 kg.

Kodreti

Vse kaže, da so medvedko prestrašili psi. Nekaj strahu pa se je naselilo tudi med domačini, saj medved na tem delu Krasa ni običajen.

Gre za tretji napad medveda v zadnjih treh mesecih na Primorskem. Minuli torek se je lovec iz vasi Volče namenil proti Vremščici, ko je naletel na mlajšega medveda. Poskušal ga je pregnati z vpitjem in ploskanjem, a naj bi medved, namesto da bi pobegnil, začel teči proti lovcu, ki ga je na razdalji krajši od enega metra ustrelil. Septembra je nad vasjo Vrbica na Bistriškem napadla gozdarja medvedka s tremi mladiči. Ko jih je opazil, je medvedka začela teči proti njemu. Legel je na tla in si glavo zaščitil z rokami. Ugriznila ga je v roko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
DAN44 |  28 .11. 2023 ob  20: 29
-1
boga medvedka. lovci pa to kar ste iskali-to ste našli. še enkrat pa uboga medvedka-počivaj v miru
Martin Kacur |  27 .11. 2023 ob  14: 33
-6
ubogi lovci. že tako se težko opravijo na lob.
Prognostik |  27 .11. 2023 ob  10: 13
Če bomo čakali da Golob podpiše izlov... v tej vladi se pred Kučanom vsem tresejo hlače.
Ištrijan |  27 .11. 2023 ob  08: 08
250 kg! To je pa že konkretna zverina.