POD MANGARTOM NAJDENO TRUPLO JE POGREŠANI AVSTRIJEC: Po vsej verjetnosti mu je zdrsnilo (FOTO)

Kronika

Včeraj smo že poročali, da so kmalu po začetku iskalne akcije na območju Mangarta bovški gorski reševalci našli truplo. Kot so danes sporočili z novogoriške policijske uprave (PU), gre za 53-letnega avstrijskega državljana, ki je bil pogrešan od ponedeljka.

Policisti so ugotovili, da je se je Avstrijec v ponedeljek, 20. maja, okoli 10.00 odpeljal po cesti od Strmca proti Mangartskemu sedlu. Njegovo vozilo Volkswagen sharan so včeraj ob 10.00 našli pred zadnjim tunelom pred Mangartskim sedlom. Ob 12.00 pa je na območju Mangarta stekla iskalna akcija, ki jo je usmerjala Policijska postaja Bovec.

Poleg bovških policistov so v iskalni akciji sodelovali tudi pripadniki gorske policijske enote PU Nova Gorica in osem bovških gorskih reševalcev. Na pomoč je prišel tudi policijski helikopter. Iskanje je potekalo na izredno zahtevnem terenu in v slabih vremenskih razmerah. Zaradi dežja in megle je bila vidljivost slaba.

Ob 13.30 je bilo na snežišču v vpadnici pod vstopom v slovensko planinsko smer, na nadmorski višini okoli 2.150 metrov, pod zahodno mangartsko steno najdeno truplo z velikimi poškodbami. Truplo je opazila posadka policijskega helikopterja, istočasno je bila najdba locirana tudi s strani gorskih reševalcev.

Po dosedanjih ugotovitvah je 53-letniku najverjetneje zdrsnilo med hojo. Snežišče na tem območju je na posameznih delih pod snežno povrhnjico poledenelo, prav tako je pobočje strmo.

V postopku identifikacije so policisti potrdili, da gre za pogrešanega 53-letnega Avstrijca. Tuja krivda za nesrečo je izključena. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija