POČIVALŠEK ŽE V KONTAKTU Z MADŽARI: "Ko bomo dobili odgovore od družbe Prestige Tourism, takrat bomo sprejemali odločitve"

Slovenija

Minister Zdravko Počivalšek si bo prizadeval za uveljavljanje predkupne pravice za Yorkov delež v Savi, dokončna odločitev pa bo sprejeta po pogovorih z družbo Prestige Tourism, SDH in Kadom. Z družbo Prestige je minister danes že opravil pogovor. "Po vseh zbranih podatkih bomo sprejeli odločitev, kaj je za slovenski turizem najbolje," je dejal.

Družba Prestige Tourism je v ponedeljek s podružnico sklada York Capital Management podpisala dogovor o nakupu 43,2-odstotnega deleža Yorka v Savi. Neuradno naj bi cena znašala 38 milijonov evrov. Do prevzema bo prišlo po izpolnitvi odložnih pogojev, med drugim po pridobitvi soglasja varuha konkurence in neuveljavljanju predkupne pravice države, za kar ima ta 30 dni časa. Prestige bi v Savo vložil 200 milijonov evrov.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalšek je danes ob robu podpisa sporazuma o skupnem nastopu strank SLS, Konkretno, Zeleni Slovenije, NLS in Novi socialdemokrati na parlamentarnih volitvah ponovil, da si bo prizadeval za uveljavitev predkupne pravice za Savo, v kateri ima država prek Slovenskega državnega holdinga (SDH) in Kapitalske družbe (Kad) slabih 47 odstotkov. A je minister ob tem poudaril, da zgodba ni črno-bela in da ne gre zgolj za vprašanje uveljavljanja predkupne pravice. "Treba je najti rešitev za pomemben del slovenskega turizma, za sistem Sava, ki je v ekonomskih težavah, z dolgovi nad 100 milijonov evrov, z neinvestiranjem v zadnjem obdobju," je opozoril.

Pričakovanja do kateregakoli investitorja, ki želi vstopiti v slovenski turizem, ne le za madžarskega, so po Počivalškovih besedah jasna. "Ko bomo dobili odgovore od družbe Prestige Tourism, ko bo družba jamčila, da bo tisto, kar obljublja, tudi storila, takrat bomo sprejemali odločitve," je dejal Počivalšek, a izpostavil, da sam SDH in Kadu ne more odrediti neke odločitve. Je pa to, kot je pojasnil, njegovo stališče.

SDH ima v Savi nekaj manj kot 19-odstotni delež, Kad pa približno 28-odstotni delež. Skupaj imata torej v lasti slabih 47 odstotkov. Tako v SD kot Kadu, ki so v torek prejeli obvestilo o sklenitvi pogodbe o prodaji Yorkovega deleža v Savi družbi Prestige Tourism, so pojasnili, da sodelujejo pri pridobivanju relevantnih podatkov in podlag, ki bodo temelj za sprejem informirane upravljavske odločitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  03 .02. 2022 ob  14: 51
kupec je prestižni poštni nabiralnik, haha
Stiv Rivs |  02 .02. 2022 ob  16: 59
Pardon, registrirana je bila 31.1.2022
Stiv Rivs |  02 .02. 2022 ob  16: 58
Blefiranje in zavajanje državljanov in državljank na najnižjem nivoju.
Podjetje Prestige Tourism nima svoje spletne strani.
Ima samo domeno Prestige-Tourism.com , ki je bila registrirana v Sloveniji 31.1.2021 (PRED TREMI DNEVI!)
Domeno je registriral Ivo Jazbec vodja informatike na Pristopu.
Domeno so registrirali z namenom pošiljanja sporočila za javnost.
Tako so površni, da niso skrili registracijskih podatkov, kar je zelo enostavno uredit.
Še ena mega firma z direktorjem in poštnim predalom.
Počivalšek pa bo strokovno ocenil, kaj je bolje za bodočnost našega turizma.
Ma andate a cagare !

Vir: necenzurirano.si
Obala1 |  02 .02. 2022 ob  15: 45
11
Banda lopovska pokvarjena …najprej ste dovolili, da je Sava ( Matej Narat In Golobic ter Krasevac In Andrej Laznik ) naredila taksen dolg ( ne vem zakaj ste placevali Nadzorne organe ) zdaj pa prodajete zastonj …ne klicejo te zastonj Procentualsek