POČITNICE SO TU: Kaj bi lahko počeli?

Slovenija

Na težko pričakovane zimske počitnice se bodo v ponedeljek odpravili še šolarji iz osrednje in zahodne Slovenije, medtem pa bodo v šolske klopi spet sedli njihovi vrstniki z vzhoda države. Organizatorji so ta čas pripravili pester nabor aktivnosti, tudi brezplačnih. Številni se bodo odpravili tudi na sneg, vremenska napoved pa je lepa.

Minuli teden so počitnice uživali šolarji z vzhoda države, za teden dni se na težko pričakovane šolske počitnice odpravlja še druga polovica šolarjev. Okoli 140.000 šolarjev iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela bo tako uživalo v raznovrstnih dejavnostih, ob ugodni vremenski napovedi, ki ob soncu sicer obeta tudi precej nadpovprečno visoke temperature, pa tudi v zimskih radostih na snegu. Organizirano je tudi počitniško varstvo.

V Istri Društvo prijateljev mladine Koper vabi na kreativne delavnice, in sicer bodo otroci od 8. do 12. leta lahko izdelovali letala in ustvarjali različne predmete iz gline.

Tudi na Goriškem se bodo šolarji lahko udeležili različnih zimskih počitniških ustvarjalnic v organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine za Goriško.

Prihodnji teden bodo policisti na smučiščih, kjer je takrat več ljudi kot običajno, poostreno nadzirali spoštovanje predpisov. S tem naj bi zagotovili večjo varnost, zlasti otrok, in preprečili nepotrebne poškodbe. Skrb za varnost na smučišču mora biti na prvem mestu, opozarjajo tako policisti kot zdravniki.

Šolarji bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 4. marca. Naslednje počitnice jih čakajo v maju.

Osnovno šolo sicer letos zaključuje 17.684 učenk in učencev. Srednjo šolo letos končuje 19.639 dijakov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija