POČITNICE SO PRED VRATI: Na Hrvaškem padajo rekordi, kakšno vreme pa lahko pričakujemo pri nas?

Slovenija

Danes bo v severni in vzhodni Sloveniji zmerno, občasno pretežno oblačno, drugod pa bo bolj sončno. Ob morju bo občasno lahko megla. Najvišja dnevna temperatura bo od 11 do 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo večinoma sončno. Ob morju bo občasno lahko megla. Najnižja jutranja temperatura bo od -4 do 2, ob morju do 4, najvišja dnevna od 11 do 17 stopinj Celzija.

Obeti

V soboto bo pretežno oblačno, zjutraj bo ponekod megla. Popoldne in zvečer bo tu in tam možna kakšna kaplja dežja. V nedeljo bo pretežno oblačno in povečini suho.

Vremenska slika

Prek srednje in severne Evrope se pomika topla fronta, zahodni rob celine pa je dosegla hladna. Nad osrednjim Sredozemljem, Alpami in Balkanom ter nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. K nam z vetrovi zahodnih smeri doteka v višinah razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo dokaj sončno, v krajih severno in vzhodno od nas pa bolj oblačno. Nad severnim Jadranom se bo predvsem zjutraj in dopoldne zadrževala megla. V petek bo sončno. Nad severnim Jadranom se bo zadrževala megla.

Biovreme

Danes in v petek bodo občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave.

Na Hrvaškem do 18 stopinj Celzija

Zjutraj je v notranjosti in ob zahodni obali hrvaške Istre možna megla in nizka oblačnost. Pihal bo povečini šibek veter, na Jadranu pa zmeren severozahodnik. Ob obali bo pihala burja in severni veter, piše Glas Istre.

Na Hrvaškem bo danes bo ob morju večinoma sončno, v notranjosti pa zmerno oblačno, napoveduje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), kjer navajajo, da se bodo temperature gibale od 13 do 18 stopinj Celzija.

Meteorologinja Tomislava Hojsak je dejala, da se v naslednjih dneh nadaljuje obdobje nadpovprečno visokih temperatur zraka za ta letni čas, zaradi česar je letošnji februar eden najtoplejših v zgodovini meritev na Hrvaškem, marsikje celo rekorden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija