POBUDA IZOLSKIM SVETNIKOM, DA PRISPEVAJO K OBVLADOVANJU KRIZNIH RAZMER: "Odpovejte se sejnini in jo donirajte"

Izola

Klub svetnikov Ponosni na Izolo je na ostale izolske svetnike naslovil pobudo, da naj se odpovejo sejnini in jo donirajo za nakup zaščitnih sredstev. Ob enem so apelirali na občino, naj ta sredstva založi še pred sejo, da bi se nakup opravil čim hitreje.

Svetniško pobudo so svetniki Ponosni na Izolo (PNI) poimenovali 'Ponosno proti Coroni', v njej pa so pozvali ostale izolske svetnike, naj prispevajo k obvladovanju kriznih razmer. Kot so zapisali, so svetniki PNI in mnogi drugi iz gibanja Ponosni na Izolo zaradi svojega dela v vsakodnevnem stiku s problematiko koronavirusa.

"Dobro poznamo pasti, ki jih virus predstavlja z možnostjo okužbe, do katere prihaja predvsem, če ni na voljo prave in učinkovite zaščite. Ker je slednja tako pomembna, obenem pa je zaskrbljujoče primanjkuje, predlagamo, da sejnino naslednje seje občinskega sveta namenimo nakupu zaščitnih sredstev (mask, rokavic in ostalega materiala)," so zapisali v pobudi, pod katero je podpisan svetnik PNI Evgenij Komljanec. Ob tem še predlagajo, naj nakup in razdelitev zaščitne opreme koordinira krizni štab Občine Izola.

Evgenij Komljanec

Pobudo so posredovali občinski upravi z apelom, naj čim prej uredi potrebno dokumentacijo, s katero bi se vsak svetnik po svoji presoji odločil za donacijo sejnine. "V času do seje pa naj občina predvidena sredstva založi, z namenom, da se nakup opravi čim hitreje," še predlagajo v PNI.

Ponosno v boj z virusom. Zmagali bomo!!!

Posted by Ponosni na Izolo on Tuesday, March 31, 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  31 .03. 2020 ob  13: 48
Tudi koprski župan je bil pozvan, da si zniža plačo, saj se skriva doma, namesto da bi delal za občane v teh izrednih razmerah. Tudi vsi člani svetov občinskih javnih zavodov, nadzornih svetov javnih podjetji bi se morali odpovedati plačilu in sejninam. Prav tako bi si morali direktorjih občinskih javnih zavodov in javnih podjetji znižati plače.