POBESNEL, KER JE LETALO PRISTALO V BEOGRADU: "Vse bom pobil. Sebe, ženo in otroka!" (VIDEO)

Kronika

Po tem, ko so bili potniki obveščeni, da bo letalo zaradi megle pristalo v Beogradu namesto v Tuzli, je eden izmed potnikov dobesedno podivjal. Skušal je odpreti vrata, kričal, preklinjal, pljuval in grozil, da bo ubil sebe, ženo in otroka.

"Let letalske družbe Wizz Air W6 4278 Billund–Tuzla je bil v noči iz 28. na 29. december zaradi megle iz Tuzle preusmerjen v Beograd. Po objavi o preusmeritvi je bilo prijavljeno neposlušno in žaljivo vedenje dveh potnikov. Naše osebje je ravnalo tako, kot je usposobljeno v takšnih situacijah. Letalo je neovirano pristalo, nato pa so bili neposlušni potniki predani pristojnim. Za ostale potnike smo zagotovili kopenski prevoz do Tuzle. Varnost je naša prioriteta, smo letalska družba, ki ne dopušča žaljivega vedenja do naših potnikov ali osebja," so sporočili iz omenjene letalske družbe.

"Je*em vam mater v srbska usta. Zakaj me peljete v Srbijo," se je po napovedi razburil potnik. Poleg žalitev je skušal tudi "pobegniti" iz letala in odpreti vrata. Pljuval je po potnikih, tistim, ki so ga nagovarjali, naj se umiri, pa je dejal: "Ne bom se umiril. Zrušil bom letalo. Ubil bom sebe, ženo in otroka."

Umiriti ga je skušala tudi njegova žena, a se je znesel tudi nad njo. Po seriji žalitev ga je kabinsko osebje naposled umirilo.

Po pristanku v Beogradu je bil aretiran 58-letni moški, obtožen pa je bil spodbujanja narodnega, rasnega in verskega sovraštva ter nestrpnosti. Podana je bila tudi prijava zaradi ogrožanja varnosti zračnega prostora, za kar mu preti kazen 10 let zapora, še poroča 24sata. Šlo naj bi za danskega državljana Sulejmana Imamovića

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  30 .12. 2021 ob  11: 31
vplivnež praaavi ..danec imamović, ja mhm ja okej
Impi |  30 .12. 2021 ob  10: 35
19
Le nagobčnik potrebuje ,da ga ne bo več slišati pa bo vse ok.