POLICIJA IŠČE 'SATANA': Pobegli zapornik je lahko nevaren

Kronika

V četrtek je izpred Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana pobegnil zapornik, so potrdili na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. Policija ga še ni našla, zato naprošajo vse, ki imajo kakršnekoli informacije o pobeglem zaporniku, da jih sporočijo na številko 113, je v izjavi za medije dejal Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana.

Zapornika so v spremstvu pravosodnega policista pripeljali pred UKC Ljubljana, kjer naj bi imel pregled, je prvi poročal portal N1. Obsojenec je pobegnil ob prihodu v zdravstveno ustanovo, ko je zapuščal vozilo in se pognal v beg.

Obsojenec je pobeg izvedel skupaj s pomočnikom na motornem kolesu. "Ko je bil obsojenec med vožnjo na motornem kolesu, ga je pravosodni policist uspel zaustaviti, a je nato pobeg nadaljeval s hitrim tekom. Policist je potem izvedel zasledovanje, a je obsojenec s pomočnikom na motornem kolesu zopet uspel pobegniti," so sporočili z uprave za izvrševanje kazenskih sankcij.

Dodali so, da je pravosodni policist izvedel vse potrebne ukrepe za izsleditev obsojenca, a je ta še vedno na begu. Izdana je bila tudi odredba za razpis tiralice.

Na upravi ob tem zanikajo namigovanja, ki so se pojavila v javnosti, da je bil pravosodni policist kakorkoli vpleten v pobeg in opustil dolžno ravnanje. Zanikajo tudi domneve, da je bil pobeg povezan s težavo pomanjkanja pravosodnih policistov, s katero se sicer sooča Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij, "saj je bil obsojenec skladno z varnostno oceno na pregled peljan v spremstvu enega pravosodnega policista, nevklepan".

Predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana Tomaž Tomaževic pa je v današnji izjavi dejal, da o dogodku še zbirajo obvestila. Ob tem je opozoril, da gre za osebo, ki prestaja zaporno kazen in je lahko potencialno nevarna.

Pobegli zapornik, Tomaž Simonič, znan kot 'Satan', je bil zaradi več kaznivih dejanj leta 2015 obsojen na enotno kazen 10 let zapora"V preteklosti je kazen že prestajal v svobodnejšem režimu in koristil zunaj zavodske ugodnosti, med epidemijo covid-19 je bil tudi na prekinitvi prestajanja zaporne kazni," so pojasnili na URSIKS ter ob tem dodali, da je prestal že 80 odstotkov kazni, so zapisali pri N1.

Vodijo tudi preiskavo zaradi suma dejanja pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja. Preiskava še poteka, zato Tomaževic več informacij ni podal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija