PO VČERAJŠNJEM USPEHU DANES ZNOVA NEPREMAGLJIVI: Zmagovalni oder znova zasedla Slovenca!

Slovenija

Slovenski smučarski skakalci so slavili dvojno zmago v poletih na svetovnem pokalu v Oberstdorfu. Zmage, svoje četrte v karieri, se je pod Senčno goro veselil Timi Zajc (449,3 točke), drugi pa je bil Peter Prevc, ki je za svojo 24. zmago v pokalu zaostal zgolj za 4,2 točke. Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnil Domen Prevc (430,6).

"To letalnico zelo dobro poznam. Uspela sta mi dva odlična poleta. Lahko rečem le hvala Robiju (trener Robert Hrgota, ki mu je znižal nalet, op. STA). Zelo sem vesel tudi za Petra, ki nastopa v svoji zadnji sezoni," je takoj po zmagi za krovno mednarodno zvezo dejal Zajc.

Na stopničkah je ob Zajcu in Petru Prevcu končal še najboljši skakalec to zimo, Avstrijec Stefan Kraft (440,3 točke). Od Slovencev je v finalu nastopil tudi Lovro Kos (404,3), ki je zasedel 15. mesto, za las pa je z 31. mestom brez finala ostal Žak Mogel.

V nedeljo bo na letalnici v Oberstdorfu še ena tekma svetovnega pokala; prva serija je na sporedu ob 16. uri.

Nika Prevc četrta v Hinzenbachu

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc pa je bila četrta na prvi od dveh tekem svetovnega pokala v avstrijskem Hinzenbachu. Slovenka je za zmagovalko, domačinko Evo Pinkelnig (243,1 točke), na koncu zaostala za 5,7 točke. Avstrijke so slavile dvojno zmago, saj je bila druga Jacqui Seifriedsberger (240,2). Na zmagovalnem odru je končala še Nemka Katharina Schmid (238 točk), ki je na tretje mesto napredovala s sedmega po prvi seriji.

Med deseterico je od Slovenk poleg Prevc, ki je zadržala majico vodilne, končala le še Nika Križnar (223,9), ki je v finalu nazadovala na osmo mesto.

Po krajšem premoru se svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske odvija v avstrijskem Hinzenbachu. Na prvi tekmi je...

Posted by Smučarska Zveza Slovenije - SloSki.si on Saturday, February 24, 2024

V finalni seriji sta se med dobitnice točk uvrstili še Ema Klinec (216), ki je po dobrem finalnem nastopu napredovala na 13. mesto, ter Tina Erzar (201,6), ki je bila 23. Mladinski olimpijski prvakinji Taji Bodlaj se je finale izmuznil za malenkost, saj je končala na 31. mestu, medtem ko je Katra Komar obstala že v kvalifikacijah.

V nedeljo bo v tem avstrijskem skakalnem središču še ena posamična tekma; prva serija se bo začela ob 13.45.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija