PO UGOTOVITVAH KOMISIJE ZA SMRT NI BILO KRIVO CEPIVO: Po cepljenju je oseba ponovno doživela srčni infarkt

Kronika

Posebna komisija je glede smrti osebe, ki je umrla po cepljenju proti covidu-19, podala mnenje, da povezava med smrtjo in cepljenjem ni verjetna, je na novinarski konferenci povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Kot je pojasnil, smrt tako ni nastopila zaradi cepljenja, ampak zaradi zdravstvenih težav, ki jih je oseba imela že pred tem.

Kot je navedel Kacin, so komisijo sestavljali štirje člani, in sicer strokovnjak s področja infektologije, strokovnjak s področja epidemiologije, kardiolog internist in predstavnik Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je namreč v začetku tedna prejel prijavo smrti, ki časovno sovpada s cepljenjem proti covidu-19 v enem od domov za starejše. Ministrstvo za zdravje je zato v torek imenovalo komisijo za ugotavljanje povezave med cepljenjem proti covidu-19 in smrtjo osebe, da je podala oceno, ali gre za vzročno povezanost. Mnenje je komisija podala v sredo, je še pojasnil Kacin.

Na torkovi novinarski konferenci, na kateri je pojasnil, da so oblikovali omenjeno komisijo, je Kacin navedel, da je vzrok smrti starejše osebe, ki je umrla po cepljenju proti covidu-19, po prvi oceni strokovnjakov ponovljeni srčni infarkt. Dejal je, da gre za starejšo osebo iz enega od domov za starejše, ki se je tako kot ostali sama odločila, ali se bo cepila. Nato pa se ji je ponovil srčni infarkt in je umrla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija