PO TRAGEDIJI ZAVRŠALO NA DRUŽBENIH OMREŽJIH: Vse več pozivov naj se psa ne usmrti; kaj menite vi? (ANKETA)

Kronika

Po tragediji, ki se je zgodila na območju Mengša, ko je pes do smrti pogrizel 8-letno deklico, je na družbenih omrežjih vse več pozivov, naj se psa ne uspava. Kroži pa tudi predlog, da se sestavi peticija za ohranitev njegovega življenja, saj po mnenju predlagateljev pes "nikakor ni storilec, temveč prav tako žrtev v tej tragični zgodbi".

Fotografija je simbolična. 

Tragična smrt 8-letne deklice je pretresla Slovenijo. V takšnih primerih je znana tudi usoda psa – usmrtitev. A po družbenih omrežjih kroži vse več pozivov, da se jo prekliče. V enem izmed njih je zapisano, da "svoje nezadovoljstvo in nestrinjanje z odločitvijo inšpektorata, da bodo kužka Rona iz Mengša usmrtili, naslovite na varuhinjo pravic živali in jo množično pozovete k ukrepanju". Ob tem je zapisan tudi predlog, da se sestavi peticija za ohranitev njegovega življenja, saj "Ron nikakor ni storilec temveč prav tako žrtev v tej tragični zgodbi. Deklici žal ni bilo pomoči, za Rona pa se zgodba lahko konča drugače."

V enem izmed odzivov se prav tako sprašujejo, zakaj bo usmrčen, "ko pa ni niti malo kriv" in pozivajo k zaščiti psa. Pri tem navajajo, da veterinarska inšpekcija pri njem ni našla posebnosti, pred tragedijo z njim ni bilo nikakršnih težav ter da naj bi bil primerno oskrbljen.

JAVNO ZAHTEVAMO, DA SE PREKLIČE USMRTITEV PSA!!! Življenje deklice ugasnilo, znana je tudi usoda psa. Pes bo...

Posted by Radio Sevnica - Radio Lichtenwald on Saturday, March 20, 2021

Da psa ne bi smeli uspavati, se strinja večina komentatorjev. Kakšno pa je vaše mnenje? Pred vami je anketa – v kolikor vam oglas zakriva aplikacijo, pritisnite na x.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  22 .03. 2021 ob  15: 14
-1
Zdej mi je jasno,clovek je imel psa streniranega zato da mu kdo ne vlomi v bajto in okrade
japajade |  22 .03. 2021 ob  13: 48
Vse skupaj spominja na nekaj let nazaj dogodek, ko je sprehajalec v gozdu stopil na medveda, ki je spal, le ta ga je pa napadel! Odločitev je bila, da se nič hudega slutečega medveda, kateri je spal, odstreli! Res žalostna zgodba v primeru deklice, vendar ubiti psa, ki je zgolj opravljal svojo vlogo psa čuvaja in to še na verigi in najverjetneje z napisano tablico na ograji "Pozor hud pes", brez odgovornosti človeka, je skrajno sprevrženo!
Eho |  22 .03. 2021 ob  11: 38
11
Pes ni nič kriv....Nekako verjamem, da je deklica do psa pristopila iz ljubečega sočutja...mogoče zato, da bi ga pobožala, nato se je zgodila huda tragedija, žal...Sočustvujem do deklice, do njenih sorodnikov in vseh vpletenih....Sočustvujem tudi do psa, ki je kot je razbrati med vrsticami tega ni hotel storiti, to sodim po tem kakor nas seznanjajo časopisi, da je šlo za samo en ugriz...Torej ni bil napad, ampak obramba...
Ištrijan |  22 .03. 2021 ob  10: 38
-2
Umrl (!!) je otrok in ljudje se sekirajo za psa. Ajmejoj