PO SVETINOVIH OČITKIH: Ministrstvo za solidarno prihodnost obljubilo sredstva za dom starejših v Izoli

Izola

Gradnja novega doma starejših v Izoli bo letos uvrščena v načrt razvojnih programov, v ta namen pa bi bila lahko že letos namenjena proračunska sredstva, so danes sporočili z ministrstva za solidarno prihodnost. Kot so zapisali, se minister Simon Maljevac dobro zaveda razmer, na katere je v sredo opozoril varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Svetina je po obisku v Izoli izpostavil slabo stanje doma, infrastrukture in posledično okrnjenih pogojev za izvajanje zakonsko predpisanih standardov oskrbe. Ministrstvo je pozval k ukrepanju.

Na ministrstvu za solidarno prihodnost so ugotovitvam varuha pritrdili. Zapisali so, da je izolski dom starejših res med najslabše opremljenimi v državi in v splošno slabem stanju. Ob tem so poudarili, podobno kot že varuh, da zaposleni v domu vendarle opravljajo storitve dosledno in kakovostno, v skladu z vzpostavljenimi standardi oskrbe, kolikor dopuščajo okoliščine.

Maljevac je spomnil, da so predstavniki ministrstva izolski dom obiskali že pred letom dni in nemudoma zagnali pogovore o gradnji in vzpostavitvi nove infrastrukture. Občina in ministrstvo se v teh dneh dogovarjata tudi o podpisu pisma o nameri za gradnjo novega doma.

Pogovori med vodstvom doma, predstavniki lokalne skupnosti in ministrstvom so tako že v teku. Naslednji korak bo izvedba preveritve ustreznosti lokacije za gradnjo novega doma, so napovedali na ministrstvu za solidarno prihodnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  14 .03. 2024 ob  20: 57
Maljevac je nesposobnež.Za vso golazen od ukrajincev do palestincev do podsaharske afrike za vse imamo denar, samo za nas doma ga ni.Jebeš tako vlado!