PO STRELJANJU SPLITSKA POLICIJA IŠČE ČETVERICO: Eden je športni direktor nogometnega kluba, ki je do smrti pretepel 20-letnika (FOTO, VIDEO)

Kronika

Policija je vso noč na širšem območju Splita iskala štiri moške, ki naj bi bili vpleteni v streljanje včeraj popoldne, v katerem je bil poškodovan 36-letnik. Sinoči je PU Splitsko-dalmatinska objavila fotografije osumljencev in pozvala občane, če o njih karkoli vedo ali kje bi se lahko nahajali, naj o tem takoj obvestijo policijsko postajo na telefon 192. Gre za športnega direktorja nogometnega kluba, njegovega nečaka, nekdanjega boksarja in moškega, ki pa je brez kriminalnega dosjeja.

Včeraj nekaj minut pred 16.00 so v ulici Put Skalica v Splitu odjeknili streli. Ena oseba je bila poškodovana in prepeljana v splitsko bolnišnico. Kot so povedali očividci, je odjeknilo več strelov, na kraj dogodka pa sta takoj prispela policija in reševalci nujne medicinske pomoči. Žrtev je bila pri zavesti in ustreljena v nogo pod kolenom.

Več prič je videlo avtomobil Mercedes, tujih registrskih oznak, ki ga je vozil starejši moški in je po streljanju pobegnil.

Že sinoči so hrvaški mediji poročali, da je žrtev streljanja stari znanec policistov, 36-letni Josip Čubelić z vzdevkom Čuba. V preteklosti je bil obsojen zaradi poskusa uboja Aleksandra Dimitrova z vzdevkom Aco Rus.

Kot so sporočili iz KBC Split, je 36-letnik hudo poškodovan, ima strelno rano v nogi, je pa izven življenjske nevarnosti.

Policisti so v okviru preiskave in iskalne akcije obkolili hišo v Mezinovcih, predelu Solina, kar je domačine precej vznemirilo, saj je šlo za polno oboroženo specialno enoto. Nekaj minut pred 21.00 pa je PU Splitsko-dalmatinska objavila še fotografije oseb, ki jih iščejo. Dva moška naj bi bila v sorodu, in sicer nečak in stric. Oba naj bi prebivala na območju Solina, zato je tam tudi potekala policijska akcija vse do 22.45, ko so ponovno sprostili promet in so se razmere normalizirale. Policija opozarja, da so vsi štirje najverjetneje oboroženi in nevarni.

Kdo so osumljenci?

Jerko Radić je športni direktor nogometnega kluba Uskok iz Klisa in športni manager. Ko je imel 19 let, je pred diskoteko Shakespeare v Splitu s palico za baseball do smrti pretepel 20-letnika. Obsojen je bil na devet let zapora. Prijet je bil leta 2010 kot član organiziranega narkokartela iz Rijeke.

Drugi osumljeni je njegov nečak Alen Radić, na katerega naj bi bil izredno navezan, ker je sin njegovega starejšega brata, ki je umrl v prometni nesreči, ko je deček imel tri leta. Tretji brat, prav tako z imenom Alen Radić z vzdevkom Major, po katerem je deček dobil ime, je bil leta 1998 ustreljen v splitski diskoteki Metropolis. Nečak je policistom dobro poznan zaradi zlorabe prepovedanih drog.

Tretji osumljeni je nekdanji boksar Ante Varnica, ki je z družino Radić povezan preko botrstva. Povezovali so ga s strelskim obračunom pred hotelom Lev leta 2015, ko so streljali na dva redarja, od katerih je bil eden ranjen. V medijih se je pojavljal kot fant ene od sodelujočih v hrvaškem šovu Big Brother.

Četrti osumljeni je Nenad Petrak, ki pa nima kriminalnega dosjeja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija