PO ŠTIRIKRATNEM POSKUSU UMORA SE OTROCI VRAČAJO DOMOV: Oče v priporu, zanje bo skrbela mati

Kronika

Iz zadrske bolnišnice so danes v domačo oskrbo odpustili deklici in njunega bratca, ki jih je oče pred dobrim tednom vrgel čez balkon. Za otroke bo skrbela mati ob nadzoru socialne službe v Zadru. Najhuje poškodovano deklico naj bi iz bolnišnice v Zagrebu odpustili do konca tedna.

V zadrski bolnišnici so danes potrdili, da so pet- in osemletna deklica ter triletni deček v dobrem zdravstvenem stanju ter da bodo v dogovoru s hrvaškim ministrstvom za demografijo, družino, mlade in socialno politiko ter pristojno socialno službo okrevali doma.

Pomočnik direktorja zagrebškega kliničnega centra Milivoj Novak pa je za hrvaško tiskovno agencijo Hina potrdil, da bo hudo poškodovana sedemletna deklica še ostala na opazovanju. Pričakuje, da bodo tudi njo v domačo oskrbo predali do petka.

Otroci se bodo vrnili k materi, ki bo zanje skrbela ob nadzoru strokovne osebe, je danes poročal Radio Zadar.

54-letnik, ki je vrgel z balkona svoje štiri otroke.

Medtem je danes upravni svet zadrskega centra za socialno delo razrešil dolžnosti ravnateljico Vesno Burčul, in sicer zaradi pomanjkljivega nadzora družine, v kateri se je zgodil tragični dogodek. Hrvaški mediji poročajo, da je odstavitev ravnateljice zahtevala ministrica Nada Murganić.

Za nasilnega 54-letnega očeta so 1. marca odredili 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče in tudi zaradi teže storjenega kaznivega dejanja. Zadrska policija je očeta ovadila zaradi štirikratnega poskusa umora. Grozi mu kazen med 15 in 40 let zapora. Napovedali so tudi, da bo 54-letnik deležen psihiatričnega opazovanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija