MOTIV ZA STRELJANJE V OKOŠKI GORI ŠE NI ZNAN: Neuradno naj bi bila trojica moških ljubezensko povezana (FOTO)

Kronika

Do streljanja na območju policijske postaje Slovenska Bistrica v nedeljo zvečer je po doslej zbranih podatkih policije prišlo po sporu med tremi moškimi, kaže pa na kaznivo dejanje poskusa umora in poškodovanje s strelnim orožjem. En moški je umrl na kraju dogodka, drugega so ranjenega odpeljali v UKC Maribor. Motiv za zdaj ni znan.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Maribor so po tistem, ko so obvestilo o streljanju prejeli v nedeljo nekaj po 20. uri, s prvim zbiranjem obvestil ugotovili, da je prišlo do verbalnega spora med moškimi, starimi 50, 58 in 61 let. Verbalni spor se je med 50-letnim in 58-letnim moškim nato stopnjeval do te mere, da je prišlo do uporabe strelnega orožja.

"Na kraju je 58-letni moški umrl za posledicami strelnih poškodb, medtem ko je bil 50-letni moški hudo poškodovan in so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Ni pa v smrtni nevarnosti," je v današnji izjavi za medije v Mariboru povedal višji samostojni policijski inšpektor s PU Maribor Matej Harb. Nekatere informacije kažejo na to, da bi lahko bil strelec tisti, ki je v dogodku umrl, potem ko je naposled strelno orožje usmeril v sebe.

Glede tretjega moškega pa je Harb povedal, da je trenutno na prostosti, da kriminalisti okoliščine v zvezi z njim še preiskujejo, za zdaj pa ne velja za osumljenega.

Kriminalisti danes nadaljujejo zbiranje obvestil, prav tako še danes opravljajo ogled kraja dogodka. O dogodku sta bili obveščeni tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka, ki sta prav tako prišli na kraj dogodka.

"Po do sedaj zbranih okoliščinah so kriminalisti ugotovili, da gre za kaznivo dejanje poskusa umora in pa poškodovanja s strelnim orožjem. Vendar podrobnosti teh okoliščin še preiskujemo," je dodal Harb. Glede motiva, ki naj bi sprožil dogodek, pa je Harb dejal, da policistom ta še ni poznan. "V tej zvezi zbirajo obvestila in iščejo dokaze," je dodal.

Foto: Mariborinfo

Po poročanju portala Žurnal24, naj bi bila poškodovani in pokojni v ljubezenskem razmerju. Neuradno naj bi bila že 20 let par, še vedno pa ni znana vloga tretjega moškega, a nekateri sosedje se sprašujejo, če je bil ljubezenski trikotnik morda motiv za spor. Tudi Mariborinfo poroča, da naj bi bili trije moški po njihovih neuradnih informacijah ljubezensko povezani.

Po doslej zbranih podatkih policije vsi trije navedeni moški niso bili predkaznovani, prav tako policiji ni znano, da bi jih predhodno že kdaj obravnavali za kazniva dejanja ali prekrške z elementi nasilja. Policisti bodo po vseh zbranih obvestili in opravljenem ogledu o tem obvestili okrožno državno tožilstvo.

Po poročanju spletne strani časnika Večer je do streljanja prišlo v kraju Okoška Gora v občini Oplotnica.

Z mariborske policijske uprave so v nedeljo zvečer sporočili, da so bili o dogodku obveščeni nekaj po 20. uri, po prihodu pa so območje zavarovali in začeli zbiranje obvestil ter opravili ogled.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija