PO SLOVENIJI DIVJALO NEURJE: Odkrivalo strehe, podiralo drevesa in zalivalo objekte (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Ponedeljkovo neurje, ki se je začelo popoldne in se nadaljevalo v noč, je po Sloveniji povzročilo nekaj težav. Gasilci so posredovali v 169 intervencijah, aktiviranih pa je bilo 245 enot. Po vsej Sloveniji so iz zalitih objektov črpali vodo, prekrivali strehe in odstranjevali podrta drevesa, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Posledice nalivov v Litiji in Šmartnem pri Litiji. Foto: Maruša Props

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 02. september 2019

Gasilci so pogasili tudi štiri požare zaradi udara strele, dva v objektih in dva v naravi. Tako so okoli 16. ure posredovali v Tunjiški mlaki v občini Kamnik, kjer je v močnem neurju strela udarila v gospodarski objekt in povzročila požar. Okoli 18. ure pa je v Kavčah v občini Velenje zagorela elektro omarica na zunanji strani stanovanjske hiše, je zapisano na portalu za obveščanje o dogodkih Uprave RS za zaščito in reševanje.

Objavil/a Natalija Rozman dne Ponedeljek, 02. september 2019

V občini Domžale je bilo zaradi neurja razkritih več streh stanovanjskih hiš in industrijskega objekta ter podrti dve drevesi, v Postojni pa je močnejše neurje poplavilo prostore dveh osnovnih šol, vrtca in gostinski lokal. Na vseh štirih lokacijah so posredovali postojnski gasilci. Ti so iz objektov črpali vodo in skupaj z delavci vodovodnega podjetja in občinskega pogodbenika čistili zamašene meteorne jaške. V občini Hrpelje-Kozina je ob neurju zalilo prostore osnovne šole.

Nevihtni piš Hrastnik

Neurje z močnim nevihtnim pišem se je popoldan takole razdivjalo nad Hrastnikom! Video: Tina Grebenc Sotošek

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 02. september 2019

Neurje z močnim vetrom in dežjem je sprožilo tudi štiri zemeljske plazove, in sicer v Sevnici, Brežicah in Zagorju ob Savi, zemljina in pesek pa sta se na ceste vsula tudi v Škocjanu, je še zapisano.

Šmartno poplave

Neverjeten posnetek prihaja iz Šmartnega pri Litiji, kjer so nalivi in meteorne vode povzročili tale "straniščni gejzir". Video: Laura Poglajen

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 02. september 2019

Spar

Objavil/a Bisa Mujkić Ahmetašević dne Ponedeljek, 02. september 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija