PO SKORAJ DVEH MESECIH SE ODPIRA PIRANSKI AKVARIJ: Iz ekonomskih razlogov so se odločili za skrajšani delovni čas

Piran

Po skoraj dveh mesecih zaprtja zaradi epidemije novega koronavirusa v teh dneh odpirajo svoja vrata za javnost tudi akvariji. Piranski bo prve obiskovalce začel sprejemati danes, v sredo pa še mariborski Akvarij-terarij. Povsod bo seveda treba skrbeti za primerno razdaljo in druge ukrepe za preprečevanje širjenja covida-19.

Akvarij Piran bo odprt danes in v nedeljo, potem pa od četrtka do nedelje od 9. do 17. ure. Ostale dni bodo njegova vrata ostala zaprta za obiskovalce. Kot je povedala tamkajšnja uslužbenka Sabina Kravos Jugovac, so se za skrajšani delovni čas odločili predvsem iz ekonomskih razlogov, saj zaenkrat pričakujejo predvsem individualne obiskovalce, ti pa se za obisk ponavadi odločajo ob koncih tedna.

Navodila za postopanje ob obisku so podobna kot za obisk muzejev, galerij in drugih podobnih institucij. Naenkrat je lahko na obisku največ deset ljudi, nositi morajo zaščitne maske in si ob vstopu razkužiti roke. Prav tako morajo stalno paziti na ustrezno varnostno razdaljo, ne smejo se dotikati akvarijskih stekel, eksponatov in publikacij, zaželeno je brezgotovinsko plačevanje.

Jutril, 9. 5., smo ponovno z vami. Obiščite naše živali in ne pozabite, za vstop v akvarij je obvezna maska ????????

Posted by Akvarij Piran on Friday, May 8, 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija