PO SAMOZADOVOLJEVANJU MOŠKEGA V STRUNJANU: Upravitelj plaže zagotavlja, da so takšne situacije redke

Piran

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil zapis gospe, ki je bila na prenovljeni plaži v Strunjanu priča neljubemu dogodku, na katerega "bi rada opozorila vse, predvsem pa starše mladih deklet". Moški srednjih let naj bi se namreč spolno zadovoljeval kar sredi plaže, tik ob dveh mladoletnicah …

Do neljubega dogodka naj bi prišlo v torek popoldne. Na strunjanski plaži sta brez nadzora odraslih oseb ležali dve mladi dekleti, okvirno stari med 15 in 17 let, ko se je s kolesom pripeljal moški srednjih let in se usedel na ležalnik v njuni neposredni bližini. Po besedah priče, ga dekleti nista opazili, saj sta bili zatopljeni v mobilne telefone. Moški naj bi se sprva pričel otipavati čez kopalke, na kar naj bi iz njih izvlekel spolovilo in pričel s samozadovoljevanjem.

Priča je na dogajanje opozorila svojega moža, kar je neznanec slišal, stekel do kolesa in pobegnil. Gospa je o nespodobnem početju moškega obvestila reševalce iz vode, ki naj bi ji povedali, da ne gre za osamljen primer in da "enega takega že lovijo".

Ali gre za isto osebo ali več oseb, ni znano. V torek naj bi se na strunjanski plaži nespodobno vedel suh moški, star približno 40 let, temnejše polti (priča ni znala oceniti, ali je bil le močno posončen). Na glavi je imel črno kapo s šiltom, vozil pa je črno kolo, je neznanca opisala gospa.

Nespodobneži na delu vsako poletje

S Policijske uprave (PU) Koper so nam odgovorili, da torkov dogodek ni bil prijavljen policiji.

Kot so dodali na koprski PU, vsako turistično sezono obravnavajo nekaj primerov nespodobnega vedenja na plažah, in sicer vse od spolnega občevanja do razkazovanja in podobno, česar pa statistični podatki ne ločujejo. "Policisti ob vsaki prijavi podrobno preverijo okoliščine in, če je to potrebno, tudi ukrepajo," nam je pojasnila tiskovna predstavnica koprskih policistov Anita Leskovec.

Na policiji vsem svetujejo, da jim primere tovrstnega neprimernega vedenja čim prej sporočijo na interventno številko 113, saj jih je naknadno težko ugotavljati in dokazovati.

Za nedostojno vedenje na javnem kraju predvidena kazen do 417 evrov

Za nespodobno vedenje v javnem prostoru je predvidena kazen od 208 do 417 evrov. Po zakonu o varstvu javnega reda in miru se nedostojno vede oseba, ki na javnem kraju spolno občuje, razkazuje spolne organe ali na vsiljiv način ponuja spolne usluge in s tem koga moti, povzroči vznemirjenje ali zgražanje ljudi.

Glede torkovega dogodka smo se obrnili tudi na upravitelja strunjanske plaže, Terme Krka. "Po opozorilu kopalke je naš reševalec nemudoma preveril zadevo, vendar omenjenega moškega na plaži ni bilo več," so nam pojasnili v odzivu na naša poizvedovanja.

Terme Krka: "Naša plaža je varna, to je komaj drugi tovrstni dogodek v treh letih"

V Termah Krka sicer zatrjujejo, da so na njihovem delu plaže, "ki je poznana kot varno naravno kopališče, takšne situacije redke". Pravijo, da gre v zadnjih treh letih za drugi tovrstni dogodek. "Tudi v prihodnje bomo storili vse, da zagotovimo varnost za obiskovalce in čim prijetnejšo kopalno izkušnjo," pravijo.

Za varnost kopalcev v Strunjanu sicer v času obratovanja plaže vsak dan skrbijo trije reševalci, šest plažnih delavcev in varnostnik. Ti posameznike po potrebi opominjajo tudi na upoštevanje določil kopališkega reda. "Vsekakor pa bodo vsi naši zaposleni zdaj še bolj pozorni na vedenje strunjanskih kopalcev in neprimerno obnašanje," so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .07. 2020 ob  16: 47
"Eho" hvala za pojasnilo, zdaj mi je jasno, zakaj Janša ne mara komunistov.
va cagar |  16 .07. 2020 ob  09: 27
@eho
vera je opij za ljudstvo
Drek |  16 .07. 2020 ob  00: 06
Eho | 15 .07. 2020 ob 15: 14
Malo cudno predstavo imas kaj so custva...
Se mi prav smilis koliko si zafrustriran, oziroma zivalski, da te napol gola telesa tako spravijo iz tira...res potencialni drkac na plazi.
Puter in marmelada |  15 .07. 2020 ob  22: 50
Policija ze vneto raziskuje kdo je ta ki si ga je na plazi masiral.
Zato imamo radi nase policiste,ker vedno priskocijo na pomoc
Eho |  15 .07. 2020 ob  15: 54
kokodek | 15 .07. 2020 ob 15: 36

Njegova Svetost Kristus je bil prepovedal vsakršno uporabo denarja ter vsem, ki so mu sledili pojasnil prednosti čistega komunizma katerega so tudi njegovi sledilci sprejeli s vsem srcem in živeli po napotkih Njegove Svetosti, ki je verjel v "Boga".......
kokodek |  15 .07. 2020 ob  15: 36
-1
"Eho" Nehaj se ukvarjati z Bogom in začni živeti !!!!!
Eho |  15 .07. 2020 ob  15: 14
-7
Napeljevanje na spolnost "Bog" strogo kaznuje, če ne že v tem pa v naslednjih življenjih...Ne glede ko gre za moški ali ženski spol...Na plaže že dolga leta ne hodim, zame je tam eno samo trpljenje, eno samo zatiranje čustev, plaže se izogibam kot hudič križa, tudi ko niti malo nisem vzburjen, se bi na plaži med vsemi tistimi tangicami počutil kot bi zaužil celi paket viagre....predlagam, da bi vsaka plaža premogla tudi kašno tašno neutralno zono za ljudi, ki bi radi imeli dušni mir...recimo na enem koncu plaže samo za ženske, na sredini plaže mešano, ter na drugem koncu plaže samo za moške, ki si želimo zgolj malo miru...Še sama sreča, da so na plažah samozadovoljevanje in temu podobne aktivnosti prepovedane, ker se bojim da bi tega bilo veliko več....
kokodek |  15 .07. 2020 ob  14: 04
za kloniranega Janšo "Komunisti, povsod so" so za drkanje sredi plaže krivi komunisti, hahajQuery11230887446944267057_1594814412160?!!! dekleta niso nič opazila, ker so buljila v telefon, ma šinjora je ga je takoj opazila.... kdo ve zakaj ????
Komunisti, povsod so |  15 .07. 2020 ob  13: 03
-9
No nabavil ... ukradel jo je nekje, tako so ga naučili.
Komunisti, povsod so |  15 .07. 2020 ob  13: 02
-14
Seveda, njegovi ★ sokolesarji ★ na zadnjem štrajku proti Janši v Ljubljani so mu povedali, da se borijo za rdečo barvo, in model si je nabavil kapico Ferrari.