Po prvih ocenah vreme povzročilo za najmanj dva milijona škode

V Zavarovalnici Triglav ocenjujejo, da je zaradi vremenskih nevšečnosti v zadnjih dneh nastalo približno 2000 škodnih primerov, katerih skupno višino ocenjujejo na okoli dva milijona evrov. Dejanska višina škode bo znana v prihodnjih dneh, ko pričakujejo zavarovalnice večji del prijav škode. Na podatke ostalih zavarovalnic še čakamo.

V Zavarovalnici Triglav v zadnjih dneh beležijo povečano število prijav škod, natančnejše ocene škode pa bodo znane po ogledu terena v prihodnjih dneh. Na njem se nahajajo ekipe cenilcev zavarovalnice, saj že potekajo prvi popisi škode.

Ujme, ki so v zadnjih dneh pustošile po državi, so najbolj prizadele Gorenjsko, Štajersko, Primorsko in nekatera višje ležeča področja. Večina škode je nastala na objektih in osebnih vozilih.

Škodo lahko zavarovanci prijavijo prek spletne strani www.triglav.si in dežurne brezplačne telefonske številke 080 555 555. Za pomoč in pojasnila v primeru škodnih dogodkov in prijave škode na vozilih pa je na voljo tudi mobilna aplikacija.

Za manjše škode do izplačila v nekaj dneh

Oškodovanci se lahko za pomoč pri prijavi škode obrnejo tudi na zavarovalnega zastopnika, na najbližje predstavništvo oz. zastopniško pisarno ali na sedež območne enote zavarovalnice. Pri prijavi škode naj zavarovanci poškodovane stvari navedejo čim natančneje in poslikajo nastalo škodo ter obvezno pripišejo telefonsko številko, svoj elektronski naslov in številko transakcijskega računa za nakazilo škode.

Manjše škode na nepremičninah in premičninah izplačujejo že v nekaj dneh po cenitvi, če se stranka z oceno strinja. V primeru večjih škod se ob cenitvah z zavarovanci dogovorijo za način sanacije in ponudijo izplačilo akontacije, pri škodah na vozilih pa se z zavarovanci ob cenitvi dogovorijo o načinu sanacije škode.

Deli novico: