PO POLETNEM VIKENDU OBČUTNA OHLADITEV: Čez dan 'le' 15 stopinj Celzija in sneg na Slavniku

Slovenija

Danes bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho, kakšna kaplja dežja je možna ponekod na zahodu. Najvišje dnevne temperature bodo na Primorskem do 23 stopinj Celzija. Tudi za konec tedna kažejo napovedi razmeroma visoke temperature za ta čas, do 30 stopinj Celzija. V torek nas bo prešla hladna fronta, temperature se bodo spustile na okoli 15 stopinj Celzija, spustila se bo tudi meja sneženja.

Jutri bo na zahodu sončno, drugod zmerno oblačno. Čez dan se bo razjasnilo. Vzhodni veter bo slabel. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, v alpskih dolinah okoli 3, čez dan od 18 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Za Istro, Kvarner in Dalmacijo so zaradi močne burje razglasili vremenski alarm. Jutri bo v hrvaški Istri delno sončno, pihala bo zmerna burja in severozahodnik, temperature čez dan bodo od 21 do 25 stopinj Celzija. Zmerna burja je napovedana tudi za petek, ko naj bi se temperature čez dan povzpele do 28 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo od jugozahoda k nam še dotekal topel zrak. V nedeljo bo sončno in zelo toplo, temperature popoldne bodo od 25 do 30 stopinj Celzija.

V torek nas bo prešla hladna fronta, oblačno bo s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov. Od srede prihodnji teden do petka kaže na deloma jasno vreme z nekaj spremenljive oblačnosti in kakšno popoldansko ploho. Temperature čez dan bodo okoli 15 stopinj Celzija, kar pa je povsem običajno za ta čas.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija