PO PARIZU TUDI BRUSELJ: Zaščitne maske obvezne povsod

Svet

Na območju Bruslja so zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom od danes obvezne zaščitne maske, je davi sporočila regionalna vlada. Na javnih krajih ter tudi na zasebnih mestih, dostopnih za javnost, jih morajo nositi vsi, stari 12 let in več, čeprav veljajo tudi nekatere izjeme, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nošenje zaščitnih mask je bilo na območju Bruslja že od 11. julija obvezno na večini javnih krajev, zdaj pa so regionalne oblasti to obveznost razširile. Kot so pojasnile v sporočilu za javnost, so se za to odločile, ker so v regiji presegli 50 okužb dnevno na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh.

Na javnih krajih ter tudi na zasebnih mestih, dostopnih za javnost, je nošenje zaščitnih mask obvezno za vse, stare 12 let in več. Izjeme veljajo med športom, opravljanjem težjih fizičnih del ter za osebe s posebnimi potrebami, ki ne morejo nositi maske ali vizirja.

Odločitev regionalnih oblasti v Bruslju ne velja za ostali dve belgijski regiji, Flandrijo in Valonijo.

V Belgiji, ki ima okoli 11,5 milijona prebivalcev, so doslej potrdili več kot 75.000 okužb z novim koronavirusom, za covidom-19 pa je umrlo skoraj 10.000 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija