PO PADCU MEJE S HRVAŠKO: Bo promet potekal samo po enem pasu?

Slovenija

Za obmejne prebivalce bo nedeljski vstop Hrvaške v območje schengna pomembna prelomnica, predvsem za tiste, ki morajo mejo prečkati večkrat dnevno. V javnosti je zaokrožila informacija, da bo po padcu meje možno prečkati mejne prehode s Hrvaško samo po enem pasu, zato smo se za pojasnila obrnili na notranje ministrstvo.

Po naših informacijah naj bi se prometni režim z novim letom na mejnih prehodih s Hrvaško spremenil tako, da bo mogoče mejo prečkati samo po enem voznem pasu na posameznem mejnem prehodu, ostali pasovi za izstop iz države in vstop v državo pa naj bi bili zaprti.

"Promet preko mejnih prehodov bo z novim letom urejen glede na prometno infrastrukturo posameznega mejnega prehoda. Zaradi zagotovitve varnosti prometa in prostega pretoka vozil ter potnikov so bile z upravljavci cest pripravljene začasne prometne ureditve," so na naše vprašanje, ali informacija drži, povedali na notranjem ministrstvu.

Dokončne ureditve, ki bodo vključevale tudi gradbene posege na območjih mejnih prehodov, bodo izvedli naknadno, "v najkrajšem možnem času". "Voznike opozarjamo, da pri prečkanju meje upoštevajo postavljeno prometno signalizacijo in hitrost vožnje prilagodijo trenutnim razmeram," so še sporočili z notranjega ministrstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  30 .12. 2022 ob  15: 54
MISEL DNEVA

Kot Istrijan sem zelo vesel. Kot včasih, ko sem bil še mulec, bodo ljudje - ne da bi pomislili na dokumente in mejo - sproščeno šli v Umag ali Novigrad na sprehod in pijačo ali pa v Koper po nakupih.
David Gajić, prebivalec ob meji
Četrtek, 29.december 2022
primorske.si