PO NAPORNEM ŠOLSKEM LETU: Šolarji danes še zadnjič v klopeh

Slovenija

Šolarji bodo danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi, prejeli bodo tudi zaključna spričevala. Po napornem šolskem letu, ki ga je letos zaznamovala epidemija covida-19, bodo za dobra dva meseca pozabili na šolo in se prepustili brezskrbnosti. Kljub manjši ponudbi so številne organizacije pripravile raznovrstne počitniške aktivnosti.

Letošnje počitnice bodo za otroke verjetno največje bogastvo, ki jim ga bomo omogočili. Po krizi z epidemijo je povpraševanja po letovanjih bistveno več kot lani, saj so se finančne stiske v družinah s krizo poglobile, zato v Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) upajo, da bodo lahko na letovanja peljali čim več otrok.

V Rdečem križu Slovenije želijo tudi letos čim več otrokom zagotoviti počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič. Skupaj iščejo najboljše rešitve, podrobnosti bodo zato sporočili naknadno. Zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom, ki je za skupine večja, so se nekateri odločili, da letovanj letos ne izvedejo. Med njimi sta mariborski Rdeči križ in Zveza prijateljev mladine Idrija.

Osnovno šolo je v tem šolskem letu obiskovalo 190.156 učencev in 72.783 dijakov. V šolske klopi se bodo šolarji vrnili 1. septembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija