PO MNOŽIČNIH PROTESTIH PRAVICE ZA DAVIDA: Na policiji 'letijo glave', zamenjali skoraj vse na vodilnih položajih

Kronika

Notranji minister Republike srbske Dragan Lukač je v petek zamenjal skoraj vse vodje uprav ministrstva, med njimi tudi načelnika uprave za boj proti organiziranemu in hudemu kriminalu Darka Ilića, ki ga skupina Pravica za Davida označuje za sokrivca za smrt Davida Dragičevića, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

21-letnega Davida Dragičevića so našli mrtvega 24. marca lani. Njegova smrt je bila uradno razglašena za samomor, ki naj bi ga domnevno storil, ker je bil obtožen kraje. Njegovi starši trdijo, da ga je umorila policija. Oblasti Republike srbske so obtožili, da prikrivajo umor, da bi zaščitili policiste.

Policija Republike srbske je 25. decembra nasilno razgnala protestnike v Banjaluki, ki so zahtevali resnico o Davidovi smrti in protestirali proti oblastem Republike srbske. Protestniki so med drugim zahtevali zamenjavo notranjega ministra Lukača. Ta uživa absolutno podporo predsednika predsedstva BiH Milorada Dodika, ki velja za dejanskega političnega voditelja Republike srbske.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija