PO KOPRU Z E-KOLESOM: Izposoja bo možna na 17 lokacijah

Koper

V Kopru so danes objavili javno naročilo za izbiro izvajalca in upravljavca sistema izposoje električnih koles. V okviru naložbe bo občina zagotovila 102 električni kolesi na 17 lokacijah, od tega bo 12 postajališč s solarno nadstrešnico.

Fotografiji sta simbolični. 

V koprski občini bodo jeseni naredili še korak naprej v smeri spodbujanja bolj trajnostnih oblik prevoza in uporabi okolju prijaznejših virov energije. Z možnostjo izposoje koles na električni pogon nameravajo povečati uporabo koles v mestu in omogočiti dnevno mobilnost kolesarjem pri premagovanju krajših poti.

Naložba predvideva nabavo 102 koles na električni pogon in namestitev 17 sodobnih kolesarnic za izposojo koles, opremljenih s priklopnimi mesti ter sistemom za obveščanje o številu razpoložljivih koles na postaji, od katerih jih bo 12 nadkritih s sončnimi paneli. Na ta način bo večji del električne energije za delovanje in pogon sistema izposoje koles pridobljen na okolju in zdravju bolj prijazen način.

Postaje bodo uredili v spodnji Žusterni, pri glavni avtobusni postaji, na potniškem terminalu, Ukmarjevem trgu, Trgu Brolo, Vojkovem nabrežju, Olmu - Prisojah, na Dolinski cesti, v Šalari pri pošti, parkirišču za tržnico, pred trgovino Oviesse, na parkirišču pri stadionu Bonifika, Tomšičevi ulici, pri vrtcu Olmo in na Rozmanovi pri OŠ Dušana Bordona ter na Krožni cesti na Markovcu in nasproti zaporov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  06 .03. 2021 ob  05: 20
-1
Za tak projekt bi mogli izbrati pomlad ali poletje. Komu rabi kolo v mrzlih in mokrih jesenskih dneh ?
Istriano |  05 .03. 2021 ob  17: 46
Bo delo en malo dokler jih ne razsujejo in potem bomo spet brez javnih koles.