Po Kopru kradel 53-letni Hrvat

Kronika

Policija je konec lanskega leta obravnavala večje število velikih tatvin na območju parkirnih prostorov trgovinskih centrov v Kopru. Policisti so 53-letnemu državljanu Hrvaške in 51-letnemu državljanu Kosova dokazali 13 tatvin samo na območju Kopra. Preiskovalna sodnica je za Hrvata, ki so ga nedavno prijeli v Ljubljani, odredila pripor.

Storilca tatvin, ki so se odvijale med oktobrom in decembrom 2012, sta na parkiriščih namerno povzročila okvaro na vozilu oškodovanca (ponavadi je bila to izpraznjena pnevmatika), ali pa je eden od tatov pozornost žrtve preusmeril na domnevno hibo na vozilu. Tako se je oškodovanec, ki je bil v večini primerov starejša oseba, osredotočil nanj in na vozilo, medtem pa je drugi storilec iz vozila ukradel denarnice in torbice, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti Policijske postaje Koper so z zbiranjem obvestil tatvin osumili 53-letnega državljana Hrvaške in 51-letnega državljana Kosova. Oba so decembra 2012 že obravnavali novogoriški policisti, za 51-letnika pa se je naknadno izkazalo, da se je izdajal za drugo osebo s ponarejenim osebnim dokumentom.

Hrvata prijeli v Ljubljani

Koprski policisti so v sodelovanju s kriminalisti dvojici dokazali kar 13 tatvin, ki sta jih zagrešila na območju Policijske postaje Koper, in še 23 tatvin, ki sta jih izvršila na drugih območjih, tudi izven območja Policijske uprave Koper.

Za osumljenima je policija razpisala iskanje, prejšnji torek pa so 53-letnega Hrvata prijeli v Ljubljani. Policisti so ga pridržali in ga nato v četrtek privedli na zaslišanje na Okrožno sodišče v Kopru s kazensko ovadbo za vseh 13 kaznivih dejanj. Preiskovalna sodnica je zanj odredila pripor.

Policija ob tem opozarja na ponoven pojav podobnih dejanj na istih krajih, kjer poskušajo storilci na različne načine preusmeriti pozornost oškodovanca z namenom izvrševanja kaznivih dejanj.

Deli novico:

spostuj |  26 .11. 2013 ob  19: 27
Avtorju tega članka...kateri si ni podpisal...

Kdor koli je napisal ta članek, pravzaprav NASLOV TEGA ČLANKA, se lahko sramuje.
Vi, predstavnik sedme sile... Vi, ki si lastite pravico medijske moči za razpihovanje nestrpnosti do drugih in drugačnih...

Lahko vas je SRAM!

Pomislite... Ali je res pomembno katere je narodnosti tat? Oziroma, ali je res to "novico" z močnimi črkami napisati na naslov članka?
Pomembno je bralce informirati o dogodkih, pa tudi v članku navesti (v kolikor so podatki dostopni) da je šlo za tatove, državaljane te in te države. Da. To je korektno.

To, kar pa počnete vi, je razpihovanje nestrpnosti.

Žalostno. Žalostno, da danes, v 3. tisočletju, v času, ki nima nobenih vrednot, ko so edine vrednote denar, pohlep, resničnosti showi, razpihovanje nestrpnosti, kazanje s prstom na drugega....žalostno, da Vi, mediji, ki imate NAJVEČ MOČI, da ta "nori narod" vsaj malo "umirite" in ste jim ZGLED.... Ne...vi dodatno podpihujete.

Bravo. Verjetno boste dobili kopico pristašev...nenazadnje smo le potomci bolj primitivne vrste, kajne?
In take je lahko voditi.

Sram naj vas bo.

In da. To je kritika. Objektivna. A vse se da popraviti. In verjemite, ni lahko, a ko boste tudi vi začeli s korektnim poročanjem, vam bo ta isti narod, ti isti potomci bolj primitivne vrste, tudi sledil.
Le, da vas bo poleg tega še spoštoval. To pa nekaj velja.
MARKOvčan |  26 .11. 2013 ob  17: 23
Lani lih nekje v tem času, se mi je pripetilo na enem parkirišču pred eno večjo trgovino v Kopru, da ej pri vratih stal možakar, ki je govril hrvaško, po narečju nekje istrsko in ej rekel, ostal sem brez denarja in goriva, a imate 20€ ali pa me lahko zapeljete do najbližje pumpe, da si natočim akntico. A kantice nikjer ni imel, sem samo šel mirno mimo njega, kot da nisem slišal...