PO IZOLI BO (ZNOVA) KROŽIL RADAR: Občina ponovno najela merilnik hitrosti, razmišlja o njegovem nakupu

Izola

V petek bo Občina Izola v mestu zopet namestila premični merilnik hitrosti. Kot so nam pojasnili na občini, so se za ponovno uporabo radarja odločili, ker se je v obdobju, ko je v Izoli že bil premični merilnik hitrosti, trend prekoračitve hitrosti zmanjšal. Novi radar bo krožil na treh lokacijah, in sicer na Južni cesti ob šoli, ob cesti na Belvederju in na Prešernovi cesti pri osnovni šoli. Ne bo pa več ohišja za merilnik hitrosti na Prešernovi cesti pri stadionu, saj tam po rekonstrukciji dela omenjene ceste in namestitvi treh hitrostnih grbin  dveh prehodov za pešce in enega dvignjenega plato križišča  radar ni več potreben.

Na občini so pojasnili, da imajo merilnik hitrosti v najemu za obdobje treh mesecev v skladu z začasnim financiranjem. "Po sprejemu proračuna bo izvedeno javno naročilo in sklenjen najem za eno leto," dodajajo. Cena najema za tri mesece je 7906 evrov, dobavitelj premičnega merilnika hitrosti pa je enak kot do sedaj, torej podjetje Intermatic. "V prihodnje Občina načrtuje nakup premičnega merilnika hitrosti, saj bi bilo to z ekonomskega vidika najbolj smiselno," še napovedujejo.

Ob osnovni šoli na Prešernovi cesti v Izoli je omejitev hitrosti 40 kilometrov na uro, na ostalih dveh lokacijah (Belvedere in Južna cesta) pa 50 kilometrov na uro.

Nekdanji župan Izole Igor Kolenc je premični radar odstranil konec oktobra, ko je občini potekla pogodba o njegovem najemu, novi izolski župan Danilo Markočič pa se je po treh mesecih odločil za sklenitev nove pogodbe.

Za ponovno namestitev premičnega radarja v mestu so se odločili zaradi ključnih podatkov beleženja hitrosti vozil v času, odkar je v Izoli deloval premični merilnik hitrosti. Ti namreč kažejo, da se je od začetka meritev hitrosti januarja 2013 trend prekoračitev hitrosti zmanjšal, in sicer s povprečno 2,2 odstotka vozil v prekršku na približno 0,5 odstotka. "Navedeno potrjuje, da je premični merilnik hitrosti eden izmed učinkovitih ukrepov za zmanjševanje hitrosti voznikov v prometu, ki bistveno vpliva na varnost vseh udeležencev v prometu, še posebej pa na območju šol in vrtcev," še poudarjajo na občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  30 .01. 2019 ob  00: 52
-1
Pozdravljam ponovno umestitev radarjev v Izoli. Škoda, da jih ni precej več. Biti bi morali vsaj na vsakem kilometru ceste po vsej domovini. Tako enostavno je reševati življenja na cestah zaradi prekomernih hitrosti.
Komunisti, povsod so |  29 .01. 2019 ob  17: 11
Od kdaj goljufive dolgoprste anarho social komuniste skrbi za varnost ljudi? Bodimo iskreni, povečala se bo le denarnica iz katere bodo ne-produktivni, ne-kreativni, ne-sposobni slinasti rdeči lenuhi še naprej nepremišljeno trošili denar za nepomembne reči, zidičke in grmičke, katerim lahko, po pregledu stroškov investicije, prikimava le duševno motena oseba. Prometne nesreče se dogajajo iz neumnosti in nepazljivosti bolj kot zaradi hitrosti. Za to pa bi morala skrbeti policija, nikakor ta zveza komnistov jugoslavije. Obenem, slovenski vozniki so med največjimi pijanduretinami v EU, kar je po moje eden od ključnih problemov, sicer zelo dobro opazen po naših oz. balkanskih cestah -- [Google: "Slovenija še vedno na vrhu pri pitju alkohola" - "Milijon Slovencev prizadetih zaradi alkohola - siol.net" ... idr.]. Verjemite, vsak tretji voznik, tudi na Obali, ima vsaj eno pivo v riti, pa četudi od prejšnjega večera. V razmislek, zakaj se z vsemi temi radarji število prometnih nesreč po Sloveniji še vedno povečuje?
ManofSteel |  29 .01. 2019 ob  16: 35
Smo že opazili...mora se pokasirat za poravnat lopovske pufe ! Kaj za geodeta rabim 3.500€, da bi obnovil stanovanje ? Bomo že naredili na črni...mater vam lopovsko hebem. Ni čudno, da je 70% ruševine v Izoli. Komu pa se sploh splača obnavljat jQuery1123003946777610783814_1548775990294? Vi niste normalni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!