PO IZENAČENEM PRVEM POLČASU ZMAGA V ROKE CELJANOV: Koprčani tekmecem kljubovali do 45. minute

Koper

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 3. krogu lige NLB premagali Koper s 27:19 (12:9).

Celjani so včeraj dosegli tretjo zmago v tej sezoni. Primorci, ki doslej še niso osvojili nobene točke v ligi NLB, so favoriziranim tekmecem iz mesta ob Savinji kljubovali do 45. minute, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so morali podpisati kapitulacijo.

Do 45. minute je bila tekma povsem odprta (16:15), v zadnjih petnajstih minutah dvoboja pa so izbranci domačega trenerja Alema Toskića odločno pohodili svojo "stopalko za plin" in tekmece z Obale zasenčili v vseh prvinah igre. V 51. minuti so si priigrali šest golov prednosti (21:16), najvišjo na dvoboju pa tri minute pred koncem dvoboja, ko so povedli za devet (26:17).

V domači ekipi je bil na včerajšnji tekmi najbolj učinkovit Tilen Kodrin, ki je dosegel ducat golov, v gostujoči pa Žiga Smolnik s štirimi zadetki.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, koprska pa bo gostila Ljubljano.


* Dvorana Zlatorog, gledalcev 300, sodnika: Zupan in Kikel.
* Celje Pivovarna Laško: Bojić, Vujović, Strmljan 1, Terzić, Mazej, Dragašević 1, Cokan, Marguč 4 (1), Ivanković 2, Janc, Čepić 2, Kodrin 12 (7), Žabić 1, Mlakar 2, Vlah 2, Suholežnik.
* Koper: Jelovčan, Logar, Morato, Špruk, Žagar 1, Pavlović 2, Poklar 3 (1), Konjevič, Moljk 2, Vujović, Smolnik 4 (3), Muminović, Sanabor 1, Makuc 3, Kete, Breznikar 3.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 10 (8), Koper 8 (4).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 18, Koper 12 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija