PO ISTRI ZDAJ HUDE TEŽAVE V LOŠKI DOLINI: Okoli 30 odstotkov prebivalcev brez pitne vode

Slovenija

Loška dolina se sooča s hudim pomanjkanjem pitne vode, saj je primarna vrtina zaradi suše usahnila že julija, nadomestna pa v teh dneh. Do vodohrama v Loški dolini zdaj dovažajo pitno vodo iz Postojne, je danes povedal poveljnik notranjskega regijskega štaba Civilne zaščite Sandi Curk.

Kot je še pojasnil, je kar okoli 30 odstotkov prebivalstva Loške doline ostalo brez pitne vode. Dovažajo jo iz Postojne, a je bilo treba pred tem rešiti veliko tehničnih ovir. Dnevno je predviden dovoz 400 kubičnih metrov vode.

Po Curkovih besedah je ta rezervni načrt za oskrbo prebivalcev Laško doline s pitno vodo dobro zastavljen, z njim so seznanili tudi poveljnika Civilne zaščite Srečka Šestana. Cerkniška komunala spremlja razmere na primarni in nadomestni vrtini, ki sta usahnili zaradi prenizka vodostaja.

Komunala je na spletnih straneh v ponedeljek obvestila porabnike pitne vode iz občine Loška dolina, da je do preklica potrebno pitno vodo zaradi pomanjkanja vode na vodnem viru in posledično občasno motene vodooskrbe obvezno prekuhavati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija