PO HUDIH POŽARIH GRČIJA NA UDARU STOLETNIH VODA: V nekaj urah padla celoletna količina dežja (VIDEO)

Svet

Močno deževje, ki je v četrtek zajelo osrednjo Grčijo, je povzročilo obsežne poplave. Nekateri prebivalci so se morali pred naraslo vodo umakniti celo na strehe hiš, poročajo tuje tiskovne agencije. Potekajo številne reševalne akcije. Umrla naj bi vsaj ena oseba, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gasilci naj bi od četrtka samo v Atenah posredovali več kot 1400-krat. Oblasti so zaprle dve glavni priobalni cesti in avtocesto, ki vodi v severno Grčijo. Prav tako je ostala zaprta večina šol in drugih državnih organov, ki niso vključeni v reševanje, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Na otoku Evia so v hudourniku našli truplo starejšega moškega, potem ko je voda odnesla njegov avto. Otok so sicer poleti prizadeli močni požari, ki so uničili lokalne gozdove in kmetijske površine, poroča AFP.

Grški minister za podnebne spremembe in civilno zaščito Hristos Stilianides je za grško državno televizijo opozoril, da je "potrebna pazljivost, saj je nevarnost velika".

Močna neurja se nadaljujejo na otokih Rodos, Kos, Santorini, Mikonos in delih Krete. Po poročanju grških medijev naj bi ponekod v le nekaj urah padla celoletna količina dežja. Slabo vreme naj bi po napovedih vremenoslovcev vztrajalo do nedelje, še poroča Mia.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija