PO HOLLYWOODU ŠE BOLLYWOOD: V hrvaško Istro prihaja na ogled snemalnih lokacij priznan indijski filmar

Istra

Bollywoodski producenti so zelo zainteresirani za snemanje v Istri. Vinod Kumar Singh, v filmskem svetu bolj znan kot VK Singh, sicer lastnik, režiser in producent v indijski družbi Sigma Films Mumbai, bo septembra obiskal hrvaško Istro in iskal lokacije za snemanje svojega novega projekta.

Številni svetovni filmski ustvarjalci so že našli navdih v istrskih naravnih lepotah, tamkajšnja mesta pa so že bila kulisa različnim filmom. Rovinj je bil med drugim ovekovečen v enem od nadaljevanj o tajnem agentu James Bondu.

Kot poroča Glas Istre, pa potencialne lokacije v Istri iščejo tudi ustvarjalci, ki stojijo za spektakularno bollywoodsko produkcijo.

Kako je prišlo do povezave Indija–Istra?

Pot v Istro je vodila preko Nemčije – družba Sigma Films Mumai ima sedež tudi tam, natančneje v Heppenheimu – pri projektu pa sodeluje Armin Alagić Müller, v Nemčiji živeč Istran iz Raše

Ker veliko potuje, je Alagić Müller obiskal tudi Indijo, kjer je med drugim ustanovil tudi neprofitno organizacijo Charcoal Fundation Bongora, v okviru katere med drugim podpirajo mlade nadarjene umetnike, indijskim študentom pa odpirajo možnosti za nadaljevanje kariere v Nemčiji.

Filmaši koji stoje iza spektakularnih bollywoodskih ostvarenja itekako su zainteresirani za snimanje u Istri. Naime,...

Objavil/a Glas Istre HR dne Torek, 31. avgust 2021

Po več obiskih Indije je pred leti spoznal Vinoda Kumarja Sigha, slavnega filmskega ustvarjalca z dvajsetletno kariero. Postali so dobri prijatelji, sčasoma pa se je razvilo tudi poslovno sodelovanje. Tako je slavni indijski filmar najprej snemal v Nemčiji, zdaj pa si bo ogledal tudi možne lokacije po hrvaški Istri.

Vinod Kumar Singh je za Glas Istre pojasnil, da se pripravljajo na snemanje spletne serije osmih epizod, ki bo namenjena širokem trgu, saj bo na voljo v osmih jezikih. Velik del kadrov bodo posneli v Heppenheimu, razmišljajo pa tudi o nekaterih lokacijah v Istri. Odločitev o tem bodo sprejeli po tem, ko obiščejo več lokacij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija