PO GRDI ŽALITVI SLOVENCEV: Za žaljiv tvit se je opravičil, izbrisal ga še vedno ni!

Slovenija

Evropski poslanec iz Češke Alexandr Vondra se je opravičil slovenskim kolegom za žaljiv zapis na Twitterju, v katerem je Slovence označil za oportunistične svinje. Zagotovil je, da z njimi deli prepričanja, da v Evropi ne sme biti prostora za vojne, šovinizem in sovraštvo. Franc Bogovič ga je opozoril, da spornega tvita še vedno ni izbrisal.

Alexandr Vondra

Kot smo že poročali, je Vondra tvit objavil po sredini nogometni tekmi med Slavio iz Prage in danskim Midtjyllandom, na kateri je z rezultatom 4:1 slavil danski klub. Vondra je krivdo za izid pripisal sojenju slovenskega sodnika Damirja Skomine. Slovence je pri tem označil za "oportunistične svinje", kot primer pa navedel ravnanje s turisti, ki prehajajo mejo s Hrvaško. "Danes se je to znova potrdilo," je zaključil.

Damir Skomina

Vseh osem evropskih poslancev iz Slovenije je v pismu od češkega kolege zahtevalo opravičilo. Franc Bogovič (EPP/SLS) je sporočil, da so ga prejeli danes. Vondra se je v pismu opravičil vsem ljudem v Sloveniji, pa tudi na Češkem in drugod v EU. Zatrdil je, da v celoti in brezpogojno deli prepričanja, ki so jih v protestnem pismu izrazili slovenski evroposlanci, da v Evropi ne sme biti prostora za vojne, šovinizem in sovraštvo.

Franc Bogovič

"Z vso iskrenostjo mi je žal, da nisem mogel ločiti čustev predanega ljubitelja nogometa od racionalnega in odgovornega javnega uslužbenca ter politika, ki drugače skrbi za mirno in prijateljsko sodelovanje med vsemi narodi v Evropski uniji," je zapisal Vondra, ki je sicer še vedno prepričan, da se je praškim nogometašem zgodila krivica.

"Na žalost mi način vodenja tekme, skupaj z vsemi neprimernimi kretnjami in posmehovanjem, ki jo je vodil nogometni sodnik Damir Skomina, po sami tekmi ni dovolil, da bi se počutil tako. Nogometaši Slavie Praga so z mešanico ogorčenja in solz v očeh zapustili nogometno igrišče. Do danes mi je bilo težko pogoltniti to hudo krivico," je dodal. Franc Bogovič se je Vondri zahvalil za opravičilo, a ga hkrati opozoril, da spornega tvita še vedno ni zbrisal in tako še naprej dobiva podporo. "Trenutno je 583 ljudi, ki menijo, da so bili vaši nesramni komentarji proti Slovencem dobra ideja," je zapisal slovenski poslanec in češkega kolega pozval, naj ga izbriše.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija