PO DVEH TRAGIČNIH SMRTIH V DOLINI DRAGONJE: Za vikend sledil naval prebežnikov

Kronika

Potem ko so policisti Policijske uprave (PU) Koper v razmaku le nekaj dni v dolini Dragonje obravnavali dve smrti ilegalnih migrantov, je minuli vikend sledil nov naval prebežnikov. Policisti so jih obravnavali kar 77.

Na PU Koper so bili o najdbi moškega trupla v dolini Dragonje obveščeni v soboto, 4. decembra. Kriminalisti so ugotovili, da je 31-letni državljan Bangladeša umrl zaradi podhladitve. Le nekaj dni kasneje je v dolini Dragonje prišlo do nove tragedije. Med prečkanjem deroče in mrzle reke je življenje izgubila 10-letna turška deklica, ki je mejo ilegalno prečkala skupaj s svojo materjo in sorojenci. Njeno truplo so našli po dveh dneh intenzivnega iskanja. Že v naslednjih dneh pa je na območju PU Koper sledil pravi mali naval prebežnikov.

V petek so policisti obravnavali 43 oseb, ki so ilegalno prečkali hrvaško-slovensko mejo: pri Sušaku so prijeli štiri državljane Kosova, pri Kozjanah je bilo prijetih 14 državljanov Afganistana in trije državljani Pakistana, v Predloki so prijeli enega državljan Afganistana, na Briču sta izven mejnega prehoda nedovoljeno vstopila dva državljana Kitajske z urejenim bivanjem v Italiji, pri Novokračinah so prijeli dva državljana Kube, v Dolenjah pri Jelšanah so bili prijeti trije državljani Turčije, na Gomancih en državljan Bangladeša, pri Podpeči pet državljanov Agfanistana in trije državljani Maroka, na Rakitovcu pa so prijeli dva državljana Afganistana, dva državljana Pakistana in enega državljana Nepala.

Fotografija je simbolična. 

Tri osebe so zaprosile za azil, dva mladoletnika sta bila nastanjena v center za tujce, ostali pa so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V soboto so policisti skupno obravnavali 21 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo, in sicer so na Rakitovcu prijeli skupino 12 državljanov Afganistana in enega državljana Somalije, v Rodiku so prijeli dva državljana Pakistana in enega državljana Indije, v Dolenjah pri Jelšanah pa je bilo prijetih še pet državljanov Turčije. Vse osebe bodo po postopkih vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo so policisti skupno obravnavali šest oseb, ki so nezakonito vstopile na območje Slovenije. Zjutraj so v Luki Koper obravnavali štiri državljane Sirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, pri Podgorju pa sta bila prijeta državljan Afganistana in državljan Turčije.

Danes zjutraj do 6. ure so policisti obravnavali še sedem oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Pri Brežcu so namreč prijeli pet državljanov Indije in dva državljana Nepala, so sporočili s koprske PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Nisemlevi |  14 .12. 2021 ob  09: 35
Ni in ni konca. Kameltrajberi ne iščejo azila v Saudiji, ne plavajo v Brunei, za vsako ceno Evropa. Gadafi je najavil osvojitev Evrope brez izstreljenega naboja. Nič lažjega, sprejmeš še Albanijo in Kosovo v EU (tako predlaga Fajonka), odpreš meje, sprejmeš vse, ki nimajo dokumentov, domačine pa zapreš doma, če nimajo PCT. V bližnji Italiji se v velikih mestih ne moreš več mirno sprehajati, predvsem ponoči, saj so ulice zavzeli migranti. Čimprej hermetično zapreti Schengen, sicer čemu služi?