PO 40 LETIH SPET VSI NA ENEM ODRU: Jubilej Pihalnega orkestra Koper (FOTO)

Koper

Pihalni orkester Koper je s tradicionalnim božično-novoletnim koncertom v nedeljo, 26. decembra, obeležil 40 let delovanja. "Občutki so neizmerni. Uspeli smo pričarati to, kar smo si zastavili, ta praznični decembrski koncert prežet z zgodovino orkestra in njegovo štiridesetletnico," pravi dirigent in umetniški vodja orkestra Boris Benčič.

60-članski orkester se je v prvem delu večera predstavil z zahtevnejšim programom, v katerem so mladi godbeniki dokazali vse svoje spretnosti muziciranja. V drugem, lahkotnejšem delu večera, pa so z godbeniki nastopili še društvo Mažorete iz Kopra in Klapa Semikanta, ki letos praznuje prvih deset let delovanja.

Med člani so tudi bivši orkestraši, tenorist in nekdanji pozavnist Blaž Gantar ter pevka Lea Sirk, ki je nekoč kot flavtistka v orkestru sedela v prvi vrsti.

Na jubilejnem koncertu ni manjkal niti ustanovitelj in dolgoletni dirigent Darij Pobega, ki je v zadnji točki večera dirigiral več kot 100-članskemu sestavu. Godbenikom so se namreč na odru pridružili tudi številni nekdanji člani orkestra.

Pihalni orkester Koper je v štirih desetletjih povezal več kot 450 mladih in starejših godbenikov, jim dajal možnost za kvalitetno druženje in muziciranje ter osebnostno rast. Še danes se v koprskem orkestru držijo reka "prijatelji ustvarjajo glasbo in glasba ustvarja prijatelje".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija